ROOTSINSESSION SOUND PRESENT: OUTLOOK FESTIVAL 2019 OFFICIAL LJUBLJANA LAUNCH PARTY

Petek, 15 marec, 2019 22:00

RootsInSession Sound Present:
Outlook Festival 2019 Official Ljubljana Launch Party

Gardna (UK) w/ Dj Fat Stash (UK)
RootsInSession Soundsystem
Bushee (Gonobeats)
DubDiggerz (Artikal Music UK, NavyCut, PlantPower, GourmetBeats, DeepEnd!)

Od 4.-8.9.2019 bomo letos še bolj nostalgično podoživljali preteklih 12 let bass vibracij, saj največji evropski soundsytem festival OUTLOOK FESTIVAL letos zadnjič gostuje na Hrvaškem. Priliki primerno so organizatorji na letošnji line-up uvrstili trenutno najbolj zveneča imena na sceni – Outlook se od puljske obale poslavlja v velikem slogu!

V magičnem vzdušju puljske arene bodo Outlook letos otvorili ANDY C, SHY FX in GENTLEMAN’S DUB CLUB, na festivalskem programu pa bodo poleg rednih gostov kot so MUNGOS HI FI, THE BUG, MALA, IRATION STEPPAS, program dodatno začinili še duo CHASE & STATUS s svojim specialnim RTRN II Jungle DJ setom, najbolj znani grajmer iz Manchestra BUGZY MALONE in mati dancehall scene na Jamajki in hitiča Bam Bam, čigar refren lahko v en glas zapoje cela puljska arewww.facebook.com/outlookfestivalna – SISTER NANCY.

ROOTSINSESSION kot dolgoletni Outlook ambasadorji za Slovenijo letos ponosno predstavljamo uradni otvoritveni party z mladim in perspektivnim GARDNA MC-jem, ki s svojim unikatnim načinom kovanja rim vnaša svežino v globoke bass vode in nam v Galo Halo prinaša spektakularen mix jungla, bashmenta, dancehalla in grime-a – prava specialiteta za vse strastne ljubitelje soundsystem kulture!

Poleg Gardne in njegovega DJ-a Fat Stasha nas bodo na največji evropski festival soundsystem kulture ogrevali na svetovni dubstep sceni uveljavljeni producentski duo DubDiggerz, prostor pa bomo kot vedno namenili tudi mlajšim – DJ Bushee-ju iz Slovenskih Konjic, ki uspešno organizira vedno bolj obiskane bass večere Gonobeats. Za vizualno pododbo Gale Hale bo poskrbel naš že stalni sodelovec in umetnik, VJ Mesec.

Music policy: drum’n'bass/dubstep/reggae/jungle/grime/dancehall/traphall/dub & more

Vstopnina: 8 eur

FB dogodek >>

GARDNA

Gardna je preprost fant, ki je pod vplivom bristolskega zvoka svoj lirični dubwise slog izpili v unikatno rimanje, ki se odlično vklaplja v jamajško obarvane riddime. Kronan z naslovom za najboljšega novinca na podelitvi nagrad We Love Jungle Awards leta 2016 (Best Breakthrough MC), je v letu 2017 po zaključenem študiju na BIMM institutu v Bristolu (British & Irish Modern Music Institute) prejel še štipendijo za svoje ustvarjanje pri založbi Boom Sound (BIMM Entrepreneur Award Winners). Kot ‘vzhajajočo zvezdo’ ga je hitro prepoznal tudi BBC in ga uvrstil na redni airplay v rubriki BBC Introducing. Val sodelovanja z najboljšimi producenti in vokalisti na sceni, ki je sledil, uspešno jezdi še danes – med najbolj prepoznavnimi projekti velja omeniti komad »Rudeboy«, ki so ga producirali The Nextman vs. Gentleman’s Dub Club, pa sodelovanja z Evo Lazarus, MC Taiwanom, Dynamite MC-jem, Parly B-jem in drugimi. Njegovi prepoznavni live showi in uspešno vodenje založbe Boom Sound so ga že ponesli okoli sveta, kljub temu pa bo Gardna letos končno debitiral s svojim težko pričakovanim albumom. Soundboys beware!

DUBDIGGERZ

DubDiggerz je najbolj prodoren slovenski dubstep duo, ki je s svojo produkcijo prepričal tudi največja svetovna dubstep imena – TRUTH, Distance, Tunnidge, J:Kenzo, Joe Nice, District, Sleeper in pa Distance, ki ju je glasbeno že večkrat vključil v svoje Chestplate Podcaste. Po zadnji 12″ izdaji na TRUSIK založbi bosta tudi letos izdala 12″ vinyl na UK založbi. Več informacij o prihajajočih rilisih pa boste zelo kmalu lahko zasledili na njunih socialnih omrežjih. DubDiggerz bosta na launch partyju v Gali Hali predstavila zbirko klasik in sveže dubplate, ki so pripravljeni posebej za letošnji finalni Outlook festival na Fort-u.

BUSHEE

Matic Pritekelj (Bushee) je večino otroštva odraščal pod vplivom rap-a, dokler se v letu 2009 ni srečal z dubstepom in ostalimi stili bass glasbe. Ko se je pred osmimi leti prvič znašel na Outlook festivalu v Puli, se je navdušil nad nizkimi frekvencami in ogromnimi soundsystemi, ki so ga spodbudili, da se še sam začne kreativno izražati z mešanjem glasbe.

V letu 2017 je začel tudi organizirati Gonobeats dogodke na območju Dravinjske doline. Gibanju so se kasneje priključili še drugi, ki sedaj sestavljajo ekipo Gonobeats crew. Je oboževalec vseh stilov bass glasbe, v njegovih setih pa prevladujeta dubstep in drum’n'bass. Predvsem rad črpa iz globoke plati teh zvrsti, njegove hip hop korenine pa poskrbijo tudi za halftime vibe.

VJ MESEC

je do danes poskrbel za vizualije na že več kot 400 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Poleg klasične projekcije se redno ukvarja z naprednimi tehnikami kot so video produkcija, animacija ter 3D animacija, postavitev in programiranje večkanalnih video inštalacij, mapiranje in projekcija na scenografske objekte na odru, v prostoru ter v naravi. Za Outlook pre party bo tudi letos pripravil prav posebne vizualizacije.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rootsinsession-sound-present-outlook-festival-2019-official-ljubljana-launch-party/21084/