VASKO ATANASOVSKI TRIO + gostje

Četrtek, 7 julij, 2022 20:00

POLETNO VASKOVANJE: VASKO ATANASOVSKI TRIO + gostje

ČASOVNICA:
20:00 vrata
21:15ish koncert

Rezervacije je potrebno prevzeti do 21.ure.

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon & flavta
Miha Petric – el. kitara
Jošt Drašler – el. bas kitara
Marjan Stanić – bobni

+ gosta:
Dejan Lapanja – el. kitara
Jan Sever – klaviature

Legendarni Vasko Atanasovski Trio je je spomladi 2012 izdal znameniti album »Come To Me«, sledila pa sta še dva: »Feel« in »The Scissors«. Albumi so poželi izjemne kritike in močno zaznamovali tako slovenski kot tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Balkanu je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski in Hong Kongu, podali pa so se tudi po Evropi ter na daljšo turnejo po Argentini.

Tria, v katerem je kitaro igral Dejan Lapanja, bobne pa Marjan Stanić, se je priključil kontrabasist Žiga Golob. Z letom 2020 je kitaro zasedel Miha Petric, 2021 pa se je na koncertu v Luksemburgu zasedbi pridružil Jošt Drašler z električno bas kitaro in odlično osvežil zvok benda.

Zasedba štirih izjemnih, mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu, s svojimi energičnimi in ekstatičnimi nastopi vabijo k plesu in stoječim ovacijam. Besedila v angleščini, srbščini/hrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdahnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. S pozitivnimi glasbenimi vibracijami zasedba že več kot desetletje uspešno osvaja rock, jazz in world music odre.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski…), mojstrskemu pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšen del sveta. Do sedaj izdal že 15 avtorskih albumov, pri največji založbi na Balkanu, Croatia Records, so 2015 izdali album ‘Best of Vasko Atanasovski’, od 2020 pa je pri njujorški založbi »MoonJune Records« izdal dva albuma, ki sta prejela pozitivne kritike iz celega sveta.

Po daljši covid pavzi se s tradicionalnim, tokrat poletnim »Vaskovanjem«, bend ponovno pozdravlja s publiko. Za to posebno priložnost tudi z dvema gostoma in sicer s prvotnim kitaristom Dejanom Lapanjo ter prvič s klaviaturistom Janom Severjem, ki bosta vročekrvno popoprala in obogatila zvok ter muziciranje. Dejan Lapanja je sicer akademsko izobražen kitarist, bobnar in producent, ki se udejstvuje v različnih projektih ter glasbenih združbah, ki pričajo o vsestranskem in eklektičnem ustvarjalcu. Kalil se je v kultni skupini Olivija in v škofjeloški progresivni rock zasedbi Ulixes. Pozneje je nastopal s skupinami Terrafolk, Laibach, Vladom Kreslinom, Vlatkom Stefanovskim, The Fool Cool Orchestra ter številnimi drugimi priznanimi domačimi in tujimi glasbenimi ustvarjalci. Drugi gost, Jan Sever je eden vidnejših pianistov svoje generacije v Sloveniji. Njegov repertoar obsega široko in zelo pestro zbirko klasične glasbe za klavir ter komorne glasbe, deluje pa tudi v drugih glasbenih žanrih, kjer sodeluje z različnimi tango ansambli, kot so M. Hatlak & Funtango , Astorpia, Quatro Por Tango, ter z jazz/fusion skupino Moonlight Sky in klarinetistom G. Bojčevskim.

Dobrodošli!

…»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent

Music policy: high energy vitamin music

Vstopnina: 13 € z rezervacijo, 15 € brez
Na dan dogodka ni možno več rezervirati vstopnic. Potrdilo o opravljeni rezervaciji najdete med vsiljeno pošto.

*V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani

FB dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/vasko-atanasovski-trio-2/27087/