WIYAALA

Petek, 31 maj, 2024 20:00



WIYAALA, “The Lioness of Africa”

Wiyaala & The YagaYagas (Gana/Slovenija)

+ DJ Woody, DJ Bakto

Proslavite prihod poletja in lepoto zahodnoafriške glasbeno-plesne tradicije z gansko superzvezdnico Wiyaalo, njeno zasedbo The YagaYagas in kultnima DJ-jema na slovenski klubski sceni – DJ Woody-jem in DJ Baktom!

Pevka in plesalka Wiyaala, znana tudi kot “Levinja Afrike”, prihaja iz tradicionalne vasice Funsi, v severozahodni regiji Gane. Večkrat nagrajena afriška zvezda s svojimi pesmimi in življenjsko energijo navdihuje ljudi z ljubezenijo, strpnostjo in veseljem.

Njena glasba je konglomerat ganskih ljudskih pesmi in Afropopa, obogaten z energičnim ter navdušujočim plesnim nastopom.

Ko je Wiyaala leta 2014 padla v oko Riti Ray iz BBCjevega “Global Beats”, se je pojavila izjemna priložnost in tako je postala ena izmed vodilnih afriških mednarodnih glasbenic, ki nastopajo na mnogih pomembnih dogodkih in festivalih po celem svetu. Med najpomembnejšimi; Commonwealth games (Avstralija), SummerStage (Amerika), WOMAD UK, The African Union (Maroko), Welcome to the Village (Nizozemska), Afro-Phingsten (Švica), Riddu Riddu (Norveška), Kenako Afrika Festival (Nemčija).

Njenemu uspešnemu glasbenemu delovanju botrujejo tudi mnoge nagrade:
- Best Ghanian Cultural Act, Ghana Music Awards UK 2021
- Woman of the decade, Womans choice awards Africa 2020
- Artiste of the year, Ghana Arts & Culture awards 2019
- BBC’s Celebrated African Women, BBC News 2018
- Most promising Artiste in Africa/Revelation of the African Continent, All Africa Music Awards AFRIMA 2014 …

Njeno sodelovanje s slovensko all star zasedbo “The YagaYagas” se je začelo leta 2019. Čeprav je svetovna pandemija za trenutek prekinila njihovo sodelovanje, se je zasedba pred nastopom na slovitem festivalu WOMAD (UK) leta 2023 ponovno združila in zanetila svojo ustvarjalno iskrico. Ta oživitev je vodila do skupnega snemalnega projekta; albuma “Segerige”, ki bo izšel v letošnjem letu. Svoje sodelovanje pa so januarja 2024 okronali z odpravo v Gano, kjer so opravili krajšo, a izredno odmevno koncertno turnejo.

Pridružite se nam in doživite nepozabno glasbeno poslastico.

“Ghana says hello” in se vidimo!

Music policy: afrobeat/afro-pop/highlife/fusion

Vstopnina: 15 € v predprodaji , 18 € na dan koncerta

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/wiyaala/30208/