ZELENO SONCE 101

Petek, 1 april, 2016 23:00

ZELENO SONCE 101

Glasbeni skrbniki:
BURN REYNOLDS (Soul Service, Asfalt Records, Poljska)
SOUL BADER (Soul Brothers, STANK!, Hrvatska Funk Delegacija; Hrvaška)
UDO BRENNER (Zeleno sonce)

Vizualni skrbnik:
VJ FŠK (Zeleno sonce, Multipraktik)

Tokratno Zeleno sonce v svoji “deluxe” ediciji ponuja kar dva gosta, ki bosta pri nas nastopila prvič in tako krepi vzhodnoevropsko navezo. Osrednji gost večera je poljski zaljubljenec v funk, pivopivec, žurer, digger ter ljubitelj zelenih substanc, ki je svoje prve korake za gramofoni storil sredi devetdesetih let. Sprva so ga poljski ljubitelji žmohtnih organskih zvokov spoznali na Jazz Radiu, nato po kuratorskem sodelovanju s poljskim nacionalnim gledališčem ter na koncu kot DJ-ja in promotorja, ki je na poljska tla pripeljal mnoge zanimive funk, afrobeat, soul in jazz izvajalce. Kot DJ se že dolga leta potika po praktično celotni Evropi in razveseljuje mnoge plesne navdušence. Zadnja leta je eden od dveh poglavitnih članov izvenserijske poljske diggerske druščine Soul Service, ki je svetu predstavila nekaj noro uspešnih kompilacijskih zbirk (Polish Funk, Strange Weekend, Off Season), pri katerih so sprva sodelovali z nacionalno poljsko založbno Polskie Nagrania, kasneje pa so pripravljali stvari za založbo Funky Mamas and Papas. Trenutno skupaj s kolegi iz Soul Servica streže tedensko dozo svežih funkerskih in sorodnih godb na Roxy Radiu.

Ob njem tokrat gostimo še zagrebškega funkerskega brata Soul Baderja, sicer polovice zagrebškega dvojca Soul Brothers, voditelja oddaje Stank! Na zagrebškem Radiu Student ter enega od ustanoviteljev Hrvatske Funk Delegacije. Ljubitelj organskega zvoka je sicer odrasel ob hiphopu, preko katerega je spoznal mnoge zanimive “sample”, ki so ga odpeljali v brskanje po svetu funka in sorodnih praks.

Z njima si bo gramofone delil še naš rezident Udo Brenner, za (neobvezen) dresscode pa se tokrat našemite v barvita osemdeseta leta.

Vstopnina: 4 € dresscode, 5 € do polnoči, 7 € kasneje
Dresscode: 80’s party dress code

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/zeleno-sonce-101-gala-hala/13428/