EVROPSKA TURNEJA HAIKU GARDEN


Domači prvaki shoegazinga, Haiku Garden, so bili pretekli februar zelo produktivni. V začetku meseca so v Beartracks Studiu v Kočevju posneli sedem pesmi za svojo tretjo dolgometražno izdajo, ki jo lahko pričakujemo v drugi polovici letošnjega leta, nato pa iz studia šli direktno na težko pričakovano desetdnevno evropsko turnejo.

Mednarodna turneja je bila sofinancirana preko razpisa Kulturni Evro Kina Šiška* ter Društva KAPA v okviru programskega financiranja Ministrstva za kulturo. Pri organizaciji so Haiku Garden sodelovali tudi z avstrijsko agencijo Rola Music.

V sklopu omenjene evropske turneje so Haiku Garden začeli svojo pot v Salzburgu, kjer so si oder delili z avstrijsko skupino MOLLY. Naslednji dan so nastopali v Minhnu in dan zatem na čudovitem prizorišču Hafen 2 v Offenbachu. Sledila sta še dva nastopa v Nemčiji, v Darmstadtu in Hamburgu, nato pa so pot obrnili proti jugu. Nastopali so še v Kufsteinu na Avstrijskem-Tirolskem, turnejo pa so zaključili na Slovaškem.

8.2. Salzburg, Avstrija – Rockhouse Salzburg
9.2. Minhen, Nemčija – Bellevue di Monaco
10.2. Offenbach, Nemčija – Hafen 2
14.2. Darmstadt, Nemčija – Frischzelle
15.2. Hamburg, Nemčija – Deichdiele
16.2. Kufstein, Avstrija – Kulturfabrik Kufstein
17.2. Dunajska Streda, Slovaška – NFG klub

Skupina že napoveduje povratek tudi na slovenske odre – 8. marca jih bo moč slišati v Kamniku, 15. marca v Klubu GROŠ v Grosupljem, 11. aprila 2024 pa vas vabi v Orto bar na Orto Fest, kjer si bodo oder delili s skupino Astrid-.

* Projekt je bil zmagovalni projekt razpisa Kulturni Evro 2020-22 CUK Kina Šiška.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/evropska-turneja-haiku-garden/29958/