Haiku Garden in Bowrain osvojili Bratislavo ter Dunaj!

Ljubljanska shoegaze zasedba Haiku Garden in pianist ter skladatelj Bowrain so konec septembra 2018 nastopili v Bratislavi ter na največjem avstrijskem showcase festivalu Waves Vienna, glasbenim ustvarjalcem pa se je na poti pridružil tudi programski vodja založbe Kapa Records Matic Urbanc. Ekipa se je najprej ustavila v Bratislavi, kjer so organizatorji tamkajšnjega showcase festivala Sharpe v Novi Cvernovki organizirali koncertni večer slovenskih zasedb ter kratko mreženje glasbenih profesionalcev, kjer smo navezali nove stike in poznanstva, s pomočjo katerih se bo v prihodnosti povezovala tako založba, kot njeni bendi.

Sledil je nastop na dunajskem festivalu Waves. Haiku Garden so uspešno otvorili dogajanje na velikem koncertnem odru v dvorani WUK in kmalu po koncertu prejeli nekaj zanimivih promocijskih ponudb za prihajajoči izid dolgometražnega prvenca “Where If Not Now”. Dan kasneje je občinstvo v manjši dvorani WUK-a s svojim solističnim in bolj elektronsko obarvanim nastopom navdušil Bowrain. Predstavnik založbe se je poleg že omenjenega bratislavskega mreženja udeležil tudi številnih konferenc in panelov, med drugim o licenciranju, novih medijih, plasiranju manjših, neznanih zasedb, itd.

Bowrain se zdaj pripravlja na nastop na milanskem festivalu Linecheck, medtem ko je zasedba Haiku Garden v zaključni fazi izida težko pričakovanega prvenca “Where If Not When”, ki ga bo najprej predstavila 25. oktobra v Gala Hali na Metelkovi, nato še v nekaj drugih slovenskih mestih, kasneje pa sledi turneja vse do Španije, kamor je bend povabil organizator festivala Monkey Week.

(avtor fotografij: Niko Osterman)

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/haiku-garden-in-bowrain-osvojili-bratislavo-ter-dunaj/20239/