Haiku Garden in Čevaprikaš turneja!

Leto 2017 je bilo za domače shoegaze prvoborce Haiku Garden izjemno pestro. Pričeli so ga z uspešnim nastopom na ljubljanskem festivalu MENT, ki jim je odprl kar nekaj vrat, med drugim tudi vrata do vzhodnoevropskih odrov, kjer so se spomladi mudili na turneji. Tekom leta so zabeležili kar nekaj odmevnih nastopov, publiko so ogrevali pred kanadskimi Suuns in legendardnimi Jesus and the Mary Chain. Še preden so se odpravili na drugo mednarodno turnejo pa so odigrali tudi dva koncerta v okviru moskovskega Music Weeka.

Kvartet je v okviru tako imenovane Čevaprikaš turneje obiskal kar tri države: sosedi Hrvaško ter Madžarsko in malce bolj oddaljeno Srbijo. Pričeli so na zagrebškem Radiu Student, kjer so odigrali koncert za radijski ter spletni prenos, sledila pa sta še dva koncertna nastopa v Zagrebu. Pot jih je nato vodila v Novi Sad v klub CK13, po dnevu premora so nastopili v madžarskem Szegedu in klubu Grand Cafe, sledila je vrnite v beograjski Elektropionir, turnejo pa je skupina sklenila z nastopom v madžarskem mestu Pecs in tamkajšnjem klubu Nappali.

Zasedba je skozi celo leto beležila odlične odzive publike in dobro obiskanost koncertov, tako se je na primer tudi občinstvo v Elektropionirju v primerjavi z njihovim prvim tamkajšnjim nastopom tokrat odzvalo v večjem številu. Zasedba si bo zdaj privoščila kreativni odmor in pričela s snemanjem težko pričakovanega prvenca.

Spored turneje:

  • 18.10.2017, Zagreb. Radio Student, 300 WATA live session
  • 19.10.2017, Zagreb. Retro Caffe & Night Bar
  • 20.10.2017, Zagreb. Medika
  • 21.10.2017, Novi Sad. CK13
  • 23.10.2017, Szeged. Grand Cafe
  • 24.10.2017, Beograd. Elektropionir
  • 25.10.2017, Pecs. Nappali

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/haiku-garden-in-cevaprikas-turneja/17784/