Haiku Garden nastopili na festivalu ESNS


Haiku Garden, hišni bend založbe KAPA Records, se je nedavno vrnil z nastopa na showcase festivalu Eurosonic Noorderslag – ESNS.

ESNS je eden največjih in najstarejših evropskih showcase festivalov, ki poteka v Groningenu na Nizozemskem neprekinjeno že od leta 1986. V štirih dneh trajanja ga vsakoletno obišče približno 40 000 obiskovalcev, nastopi pa nekaj čez 300 izvajalcev s celotne Evrope.

Letos so slovensko glasbo na festivalu (poleg Zale Kralj in Gašperja Šantla) predstavljali tudi Haiku Garden, v preteklosti je bilo pa na tem festivalu že moč slišati in videti domača znana imena, kot so N’Toko, The Canyon Observer, Bowrain, New Wave Syria, Širom, Nikki Louder, Prismojeni Profesorji Bluesa, Koala Voice, Jakob Kobal, Jardier, Kukla idr.

Haiku Garden so nastopili drugi dan festivala, v četrtek, 16. januarja, na prizorišču All Round Poolcentrum ob 22:15. Prijetno napolnjeni dvorani so uspešno predstavili svojo hrupno, zasanjano glasbo in prejeli dobre odzive.

Festivala in konferenčnega dela festivala se je udeležila tudi predstavnica društva Kapa, Katarina Deskovič.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/haiku-garden-nastopili-na-festivalu-esns/23638/