Haiku Garden sredi turneje po Španiji ostali brez opreme

Dober mesec po izidu doma in v tujini izjemno toplo sprejetega dolgometražnega prvenca “Where If Not Now” se je zasedba Haiku Garden odpravila na novo evropsko turnejo. Zasedba je še pred turnejo odigrala nekaj zelo uspešnih mednarodnih koncertov, med drugim v zagrebški Močvari, kmalu zatem pa se je pozitivno predstavila tudi na madžarskem showcase BUSH.

Evropsko turnejo je bend pričel v španskem mestecu Lleida, pot pa ga je nato vodila v Sevillo, kjer je nastopil na festivalu Monkey Week. Prizorišče Happy Place je bilo napolnjeno do zadnjega kotička, občinstvo pa navdušeno, o čemer so pričale tudi objave na spletnih socialnih medijih.

Haiku Garden je pot po Španiji nadaljeval v Utreri in La Linei, kjer so nastopili v klubu Molly Bloom. Po dolgi in naporni poti, posejani z odlično odigranimi koncerti, je bend čakal dan premora, ko sem jim je zgoila bendovska najhujša nočna mora. Nepridipravi so jim vlomili v kombi in jim odtujili težko pridobljeno opremo v vrednosti 9000 evrov. Po hudih naporih, da bi vseeno odigrali preostale koncerte, so vendarle bili primorani odpovedati nastope, z organizatorji pa so se kljub vsemu dogovorili za možnost obiska v bližnji prihodnosti.

Kljub hudemu udarcu se bend ni predal, lansiral je spletno kampanjo za finančno pomoč, 13.12.2018 pa se bo v Gala Hali zgodil še benefit koncert, s pomočjo katerega se bo eden najbolj vročih domačih bendov ta hip skušal ponovno postaviti na noge.

22.11.2018, Lleida, Llimac Electric
24.11.2018, Sevilla, Monkey Week, Happy place
24.11.2018, Utrera, Bar Latino
25.11.2018, La Linea, Molly Bloom

Odpovedani koncerti:
30.11.2018, Poitiers, Relax Bar
1.12.2018, Lyon, Le Farmer

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/haiku-garden-sredi-turneje-po-spaniji-ostali-brez-opreme/20552/