Haiku Garden zaključili z Where If Not Balkan turnejo

Haiku Garden, domača shoegaze zasedba, je zaključila z drugo balkansko turnejo, ki je bila poimenovana po odličnem celovečernem prvencu Where if Not Now, izdanem pri založbi KAPA Records v oktobru 2018.

Haiku Garden je tokrat prvič združil moči z zagrebško booking agencijo Cereal Booking, ki je bendu pomagala pri organizaciji obsežne turneje. Preden se je četverec odpravil na pot, pa je prejel novo potrditev dobrega dela – omenjena plošča Where If Not Now je namreč s strani evropske mreže IMPALA prejela nominacijo za najboljši neodvisni evropski album leta.

Bend je svojo drugo balkansko turnejo pričel v Subotici, sledili so koncerti v Novem Sadu, Beogradu ter Gornjem Milenovcu, nato pa se je odpravil v Makedonijo, kjer sta bila odigrana dva koncerta. Sledil je nastop v Bosni, obsežna turneja pa se je zaključila z dvema koncertoma v Zagrebu. Zaradi težav na meji je bila zasedba žal primorana odpovedati nastop v Prištini, a glede na izjemno pozitiven odziv regionalne publike se bo bend kaj kmalu vrnil na Balkan.

Where If Not Balkan tour:

08.2. SRB Subotica, Studio 11
09.2. SRB Novi Sad, dom b-612
10.2. SRB Beograd, Kvaka 22
11.2. SRB Beograd, dRect session
12.2. SRB Gornji Milanovac, Ljubitelj Klub
14.2. MKD Kumanovo, @Podrum
16.2. MKD Gevgelija, @Kafe bar U
18.2. BIH Mostar, OKC Abrašević
19.2. HR Split, Klub Kocka
20.2. HR Zadar, Nigdjezemska

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/haiku-garden-zakljucili-z-where-if-not-balkan-turnejo/21101/