LUDOVIK MATERIAL NA TURNEJI PO SKOKU V NEMČIJO NAVDUŠEVAL TUDI V FRANCIJI

Ena najbolj aktivnih slovenskih zasedb v letošnjem letu, ljubljanski hrupni eklektiki Ludovik Material, je svojo izredno uspešno leto kronala še z odpravo v Nemčijo in Francijo, kjer so odigrali sedem koncertov. Pri tem se jim je pridružila še skupina It’s Everyone Else.

Na turneji so Ludoviki še vedno predstavljali svojo aktualno ploščo Model Generation, ki je izšla letos marca (KAPA Records). Po prejemu samih več kot le pozitivnih kritik in uspešnem osvajanju publike po velikem številu festivalov v letošnji festivalski sezoni (hrvaški INmusic, srbski Exit, češki Rock for People, dunajski in slovaški Waves, angleški Sound City …) ter po turneji na Češkem je bil pravi čas,  da je skupina svojo glasbo popeljala še v klube večjih evropskih držav z relativno razvitejšimi, zagotovo pa bolj medijsko odmevnimi glasbenimi scenami; sploh po izdaji singla “Model Generation” v Veliki Britaniji preko založbe Louder Than War.

Tako Nemčija kot (in še posebej) Francija sta obe zasedbi sprejela odprtih rok in ušes. Člane zasedb je presenetila neverjetna toplina publik, dovzetnost slednjih za njihovo glasbo in nenazadnje zanimanje za plošče in majice. Le nekaj odzivov:

»Thank you for the music!«
- Blog’n'kor (z zelo domiselno »risbareportažo«)

»Pour finir c’était “Ludovik Material” qui a réussi à faire danser le 5ème avenue. Bravo à eux. Superbe ambiance de fin de soirée, des sourires sur tout les visages, de la musique aux portes du post punk et du rock psyché presque trance avec un ordi qui apportait cette petite touche électro. Excellent.« (»Ludovik Material so bili tisti, ki so končno publiko pripravili do plesa. Vsaka jim čast. Odlična atmosfera, nasmejani obrazi, glasba med vesolji post-punka, psihedeličnega rocka in elektronskega tranca.  Odlično.«)
- Mora Mora

Fotoalbumi s koncertov: 1, 2, 3

Kraji turneje:
23. 10. 2015 – Hühnermanhattan, Halle, (DE) (w. It’s Everyone Else)
24. 10. 2015 – La Chaouee, Metz, (FR) (w. IEE)
25. 10. 2015 – Lavoir Théâtre, Epinal, (FR) (w. IEE)
26. 10. 2015 – Accueil Froid, Amiens, (FR) (w. IEE)
29. 10. 2015 – Le 5ieme avenue, Orleans, (FR) (w. IEE)
30. 10. 2015 – En veux-tu? En v’là!, Paris, (FR) (w. IEE)
31. 10. 2015 – Le Kraspek Myzik, Lyon, (FR) (w. IEE)

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/ludovik-material-na-turneji-po-skoku-v-nemcijo-navduseval-tudi-v-franciji/12258/