LUDOVIK MATERIAL POVABLJENI NA ZNAMENIT BRITANSKI FESTIVAL LIVERPOOL SOUND CITY

Domači trojec Ludovik Material, ki je letos izdal svojo drugo ploščo, imenovano Model Generation, je prejel povabilo enega največjih svetovnih glasbeno-konferenčnih festivalov – Liverpool Sound City. Festival, ki ga letno obišče do 50 tisoč ljudi, bo letos potekal od 22. do 24. maja na liverpoolski obmorski lokaciji Bramley-Moore Dock. Ludovik Material igrajo na t. i. Kraken Stageu v soboto, 23. maja, na festivalu pa med drugim nastopajo tudi znameniti The Flaming Lips in The Vaccines, legendarni Swans, Belle and Sebastian in Thurston Moore, vzhajajoči asi sodobne glasbe Iceage in Cymbals Eat Guitars ter mnogi, mnogi drugi.

Ludovik Material si bodo Kraken Stage delili še z enim Slovencem, sicer producentom plesne elektronike, Blažem Perušem. Sobotni datum nastopa jih postavlja v center dogajanja, ne v obrobje, kar tudi po sebi govori o dojemanju tujcev kvalitete skupine.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/ludovik-material-povabljeni-na-znamenit-britanski-festival-liverpool-sound-city/10884/