The Canyon Observer osvojili Kubo!

Domača post-metal zasedba The Canyon Observer je 1. marca 2016 v Gala Hali v Ljubljani sklenila dvotedensko turnejo po Kubi. Tako je, peterica je svoj temačen atmosferično-sludgerski metalski zven kot prva slovenska zasedba ponesla na tla Castrove države in tam izkusila marsikaj, na Kubo pa jih je povabil organizator festivala Brutal Fest David Chapet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal MMC RTV je še pred odhodom na Kubo z našimi varovanci opravil intervju, ki si ga lahko preberete TUKAJ, spletni medij Koridor – Križišča umetnosti pa je nepozabno kubansko izkušnjo bobneče metalske ekipe zabeležil v dveh poročilih:

Cuba report, 1. del;
Cuba report, 2. del.

V državo salse je The Canyon Observer odpotoval 16. februarja, v sklopu osmih koncertov pa si je kubanske odre delil z zasedbami Birds In Row, The Prestige, The Butcher’s Rodeo, Yards ter številnimi lokalnimi glasbeniki. Vsak koncert je bil zgodba zase, zgodilo se je, da je bilo občinstvo v določeni dvorani zadržano, spet drugod je številna publika v kombinaciji z nekoliko ekstremnejšimi glasbenimi odvodi ustvarila naravnost brutalno ter intenzivno vzdušje. Strnjeni vtisi ob koncu potovanja so vendarle pustili izrazito pozitiven pečat na peterici, ki je, ne ozirajoča se na jet-lag, izčrpanost in bolezen, neposredno po pristanku na letališču 1. marca navdušila še do zadnjega kotička napolnjeni metelkovski klub.

Redosled kubanske turneje:

19. 2. – Holguin
20. 2. – Bayamo
21. 2. – Santiago de Cuba
23. 2. – Camagüey
25. 2. – Santa Clara
26. 2. – La Habana
27. 2. – La Habana
28. 2. – Artemisa
1. 3. – Gala Hala

Zasedba si bo po turneji privoščila krajši odmor, nato pa jo že čakajo nastopi na domačih in tujih festivalih, zato ne pozabite na spletne medije založbe in benda:

The Canyon Observer Tumblr;
The Canyon Observer Facebook;
KAPA Records Facebook;
KAPA Records webpage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnji video »All of Her, Mine«

Posluh in nakup albuma FVCK:
https://kaparecords.bandcamp.com/album/fvck

____________________________________________

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/the-canyon-observer-osvojili-kubo/14815/