The Canyon Observer v okviru turneje obiskali ESNS

Domača metal zasedba The Canyon Observer se je vrnila z evropske turneje, v okviru katere je nastopila tudi na največjem evropskem showcase festivalu Eurosonic Noorderslag, kamor jih je po izidu plošče NØLL povabil nizozemski organizator.

Peterec je turnejo pričel z nastopoma v Marseillu in Lyonu, nato pa jih je pot vodila na Nizozemsko. Kmalu po izidu odlične druge dolgometražne plošče NØLL je zasedba prejela vabilo organizatorjev največjega evropskega showcase festivala Eurosonic, na katerega se je bend z veseljem odzval. Gre za najpomembnejši tovrstni festival, ki je številnim manjšim evropskim bendom nudil odskočno desko pri preboju v Evropo in svet. The Canyon Observer so bili z nastopom zadovoljni, s svojim markantnim nastopom pa so pozitiven vtis pustili tudi na občinstvu. Evropsko turnejo je bend zaključil z nastopom v avstrijskem Salzburgu, nato pa je začel s pripravami na nastop na domačem festivalu MENT Ljubljana 2019.

Recenzija koncerta v Lyonu

Spored turneje:

15.1.2019: La Salle Guele, Marseille (FR)
16.1.2019: Grrnd Zero, Lyon (FR)
17.1.2019: Eurosonic Noorderslag, Gröningen (NL)
19.1.2019: Rockhouse Bar, Salzburg (AT)

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/mednarodno-sodelovanje/the-canyon-observer-v-okviru-turneje-obiskali-esns/21094/