BETONAŽA

Petek, 9 julij, 2021 19:00


BETONAŽA

večer beatov, inštrumentalne elektronike, hiphopa, live actov in čudaških usedlin

SLOWMOTION LIVESTREAM
YNGFIREFLY
FRANKLY
BLAŽ
TOLJO TOLJO
+ MITO.

9. Julija betoniramo vrt Gala hale z lineupom ljubljanske založbe Beton Records, ki se zadnja leta podi po svetu beatov, inštrumentalne elektronike in hiphopovskih priteklin. S tem prestavljamo prvotno slavje ob deseti obletnici založbe na osrednje prizorišče ljubljanskega klubskega dogajanja brez izvajalcev iz glavnega mesta.

Ideja Betona je pred dobrim desetletjem nastala ravno v Gala hali z namenom promovirati bolj nekonvencionalne, nekomercialne in predvsem manj znane domače izvajalce. V katalogu založbe so se tako v tem desetletju znašli raperji Mito, N’Toko in Unknown, producentje Blaž, Šuljo, .čunfa, Frankly, YNGFirefly ter nazadnje še Slowmotion Livestream, odlično sprejeta kompilacija “Giro” s svojo predstavitvijo na festival Ment, dva albuma pa so zakuhali tudi Moveknowledgementi.

V enajstem letu delovanja smo prvič na eno mesto zbrali trenutno aktivni kader založbe, ki bo predstavil svoje najnovejše EP-je, albume ter ekskluzivno tudi zaenkrat še neznane stvaritve. In kdo bo pomagal betonirati vrt Gala hale?

Premierno se bo v živo prestavil enigmatični Vrhničan Slowmotion Livestream. S svojim izjemno čislanim EP-jem “From Beak To Bone” ter njegovima ambientalnima naslednikoma “Memory Collapses Time” in “Rituals” je sunkovito požel neverjetno odobravanje domače kritike, ki enoglasno hvali dela vrhniškega “wunderkida”, ki se prepletajo med zvočno kuliso založbe Ninja Tune, Radioheadov in Clarka.

Svoj inštrumentalni prvenec “ANOY” pride predstaviti osrednja figura klepanja beatov na mariborskih ulicah YNGFirefly, ki ga mnogi poznate tudi po delu z domačo rapersko smetano. Tudi “ANOY” je požel ogromo pohvalnih besed in bo tokrat predstavljen skupaj s še bolj svežim materialom kresnice. Prvič bo v živo nastopil tudi mnogim neznani basist in producent Frankly, ki je konec lanskega leta vse presenetil z izidom prvenca “Bad Judgement” in je že v delu na novem, še boljšem nasledniku. Brez Blaža tudi tokrat ne bo šlo. Posebej za to priložnost bo predstavil nekaj svežih, še neizdanih ekskluzivnih komadov, ki se pripravljajo za prihajajoče izide. Velenjska dvojčka Toljo pa bosta predstavila mix komadov, zbranih pod imenom “Be10n”, ki so krasili obletniško zbirko nastajajočo ob 10. obletnici Betona, za katero so poleg Betonašev komade zakuhali še njihovi prijatelji, znanci in soborci z beatovske scene s Toljoma na čelu. Kot mini presenečenje pa bo nekaj kompozicij odrapal tudi vodilni mariborski raper Mito, ki je v zadnjih letih eden najbolj eksperimentalnih raperjev pri nas.

Pripravite se na gurmansko porcijo frišnih beatov, svežih produkcij in razmigavanja vratnih vretenc.

Music policy: beats/experimental electronic/hip hop

Vstopnina: 10 € z rezervacijo

Na dan dogodka vstopnic ni več možno rezervirat. Na voljo je še dovolj vstopnic!
Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 20.ure.
Potrdilo o rezervaciji najdete med vsiljeno pošto.

Fb dogodek >>

*v primeru dežja se prireditev prestavi!

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/betonaza/25533/