BLU.SINE & BELAU

Četrtek, 9 november, 2017 20:30

Live:
BELAU (Down tempo, Madžarska)
BLU.SINE (Trip hop, Slovenija)
After: COSMIC SEX

Belau je svež madžarski down tempo projekt, ki se je začel dve leti nazaj, ko je Peter Kedaves želel svoje potovalne dogodivščine prevesti v glasbo. Ideja se je rodila nekje na hrvaški obali, ko je razmišljal, kako morsko vzdušje in uživanje v trenutku združiti z elektronsko glasbo. Belau tako s svojim sončnim down tempom poslušalce popelje v svet slikovitih plaž, kjer vladata optimizem in harmonija, ki se odražata skozi čiste in jasne elektronske beate.

Belau je iz solo projekta zrastel v štiričlansko zasedbo, ki je lansko jesen izdala svoj prvi dolgometražec The Odyssey. Album je prejel prestižno nagrado Fonogram – Hungarian Music Award v kategoriji za najboljši elektronski album leta, hkrati pa jim je odprl vrata v tujino, kjer nadaljujejo svoje zvočno popotovanje.

Po več kot stotih koncertih širom Evrope se bodo Belau prvič ustavili v Ljubljani. Pripravite se na poletne vibracije in sončno glasbo, ki bo obsijala tudi Gala halo.

Belau @ YT >>
Belau @ Instagram >>
Belau LIVE >>

Ko bo teren za popotovanje po pozitivnih vibracijah že pripravljen, bodo na oder prikorakali Blu.Sine, ljubljanska trip hop zasedba, ki glasbo vidi v barvah. Zasanjane, počasno melanholične melodije izhajajo iz estetike teme, a se ves čas spogledujejo z intimnim in nežnim ter tako slikajo blagodejno zvočno barvno paleto. Blu.Sine izhjajajo iz angleške triphoperske glasbene zakladnice, dodajajo ji stare filmske prebliske in tako ustvarjajo čarobne svetove igre teme in svetlobe, skozi katere nas pelje čuteč vokal. Za sabo imajo album Can You Hear in Color?, ki je brezplačno na voljo na njihovem bandcampu.

Blu.sine @ Bandcap >>
Blu.sine @ YT >>

After: COSMIC SEX
Cosmic Sex je glasbena serialka, zrasla na goriških tleh, v Gala hali pa imamo prvič priložnost gostiti njuna rezidenta Blaža Pavlico oz. Blaženega DJa ter Jašo Bužinela, ki svojo glasbeno vizijo udejanjata tudi v radijski oddaji Partijska linija na Radiu študent. Mlada raziskovalca se podajata na kozmične ekspidicije po različnih odvodih sodobnega techna, housa, navdušujeta pa se tudi nad zvočnimi eksperimenti klubskega obrobja ter vsake toliko na novo odkrijeta kakšen biser nekih drugih časov.

Cosmic sex @ Mixcloud >>

Vstopnina: 3 € do 21h, 5 € kasneje

FB event >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/blu-sine-belau-gala-hala/17732/