HAIKU GARDEN: PROMOCIJSKI KONCERT OB IZIDU ALBUMA

Petek, 1 julij, 2022 20:00


OTVORITEV JULIJSKEGA LETNEGA VRTA

HAIKU GARDEN:
promocijski koncert ob izidu albuma Loose Contacts / Tense Present

Naš letni vrt bo celo poletje pokal od življenja. Da bo letina bogata, ga bomo konkretno preorali že na otvoritvi julijskega letnega vrta, ko bo novi pridelek v obliki albuma predstavila bratovščina tisoč in enega efekta – Haiku Garden!

»Pionirji slovenskega shoegaza« na lovu za lastnim noisepopoidnim izrazom ne sprejemajo kompromisov. Na novem, težko pričakovanem drugem albumu Loose Contacts / Tense Present s hitrejšimi ritmi in intenzivnejšo zvočno podobo še bolj suvereno spajajo vplive shoegaza, postpunka, krautrocka in noisa.

Album Loose Contacts / Tense Present, plod večletnega iskanja, reinvencije in končnega odkritja, je album nasprotij, ki odraža dualnost sedanjosti. Gre za pripoved o času, ko se odnosi med ljudmi spreminjajo, nasprotja med njimi pa se poglabljajo. Če je bil prvenec Where If Not Now introspektiven soundtrack sanjavih sekvenc, je novi album LC / TP direkten in neposreden, kar se odraža v bolj udarni, in your face, a hkrati tudi bolj izčiščeni zvočni podobi. Album sta sproducirala in zmiksala oba pevca-kitarista benda, pri čemer pa sta sodelovala tudi Blaž Flerin in Vitja Balžalorsky. Izdan bo na založbi Kapa Records.

”Dejstvo, da se (Haiku Garden) tako rutinirano znajde na koncertnem odru, ni le rezultat lakote po igranju v živo, temveč impresivne koncertne kilometrine, ki je že zdavnaj presegla domače meje. Čutili smo samozavest in osredotočenost na izvedbo, ki se je posebno razvnela pri novih skladbah.”Miroslav Akrapovič, Odzven, 2021

––Na začetku bo oder na primernih obratih ogrela sveža zasedba auto!
auto > avto
auto live > avto life
rišejo kroge na razpotju med krautrockom, spacesurfom in garage noisom.

AFTER (V dvorani od polnoči naprej):
Drone Emoji
Fujita Pinnacle
Nulla

Music policy: shoegaze / postpunk / noise pop / krautrock
Vstopnina: 10 € v predprodaji (Gala Hala & Big Nose), 13 € na dan dogodka (Gala Hala),
12 € v predprodaji & 15 € na dan dogodka na mojekarte.si
Prodajna mesta mojekarte >>

*V primeru dežja bo prireditev potekala v dvorani

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/haiku-garden-promocijski-koncert-ob-izidu-albuma/26921/