hrupni večeri: PREOCCUPATIONS + PERSONS FROM PORLOCK

Sreda, 9 avgust, 2017 20:00

hrupni večeri
PREOCCUPATIONS (Jagjaguwar, Kanada)
PERSONS FROM PORLOCK (Slovenija)

Poletni hrupni bo na letnem vrtu Gale postregel s povratkom post-punkovskega benda, ki je do nedavnega slišal na ime Viet Cong in z domačo garažno psihedelično poslastico persons from porlock.

PREOCCUPATIONS

Preoccupations se začne tam, kjer se je končal Viet Cong. Gre namreč za taisti bend, ki ga je Gala hala v okviru Hrupnih večerov pred dvema letoma že gostila, preden ga je pogrom politične korektnosti vzpodbudil k spremembi imena. A kako naj takšna malenkost prekine odločno špuro zasedbe, ki je zamenjala dom v rodni Kanadi za turneje, tako obsežne, da članom zmanjkuje strani v potnih listih? Četverica na lanskoletni, samonaslovljeni plošči Preoccupations zato še naprej neumorno gradi in širi svojo zloveščo vizijo ostrega, temačnega post-punka, ki s šumeče hrupnimi kitarskimi napadi reže do kosti, da razgali boleče bistvo tesnobe, prelite v zvok. Navkljub izčrpanim sinapsam nas zamotane bas linije silijo v ples, čeznje pa žarijo melodije, ki bi jim lahko rekli všečne, vkolikor jih glas Matta Flegela ne bi nosil s tako prepričljivo zagrenjenostjo. “Deteriorating to great acclaim” (“v propad ob visokih priznanjih”), tarna Flegel v globoko secirajočem Anxiety, in res: kritiške velesile od Pitchforka do Allmusic priznavajo odličnost tega do potankosti izpiljenega zvoka, ki pokimava starešinam od Joy Division do Swans, a na paleto hkrati vnaša svojstveno dinamiko. Zvok, ki ostaja uničujoče surov in ne sprejema kompromisov. Ime gor ali dol.

 

PERSONS FROM PORLOCK

Vaš in naš najljubši garažni psihedelični ananasov pop, ki ga proizvajajo persons from porlock bo preplavil letni vrt Gale. Prvenec kvarteta “things people don’t like” je Radio Študent označil za najboljši domači album leta 2016, prvi singel s prihajajoče druge plošče Bad FanFiction pa je zadonel tudi iz Seattla. Tamkajšnji vplivni radio KEXP, ga je namreč razglasil za pesem dneva. Porlocki z novim komadom Affordable Amphetamines še višajo pričakovanja novega albuma, za katerega se nadejamo, da ga slišimo tudi na njihovem edinem poletnem ljubljanskem koncertu.

Vstopnina: 12 € predprodaja (On Parole in na dogodkih v Gala hali), 15 € na dan koncerta

FB event

English >>

Permanent link to this article: http://www.galahala.com/arhiv/hrupni-veceri-preoccupations/15969/