INGRIT SCHÜLLER, HAIKU GARDEN

Četrtek, 23 september, 2021 19:00


INGRIT SCHÜLLER
HAIKU GARDEN

Retrogradno naprej, kje, če ne zdej!

Ingrit Schüller, dolenjski psihedeliki, ki svoj glasbeni izraz črpajo v otoških osemdesetih, so se od svojega nastanka uspešno transformirali od indie benda prek prilično očitnih darkerjev in shoegazerjev v, vsaj sodeč po aktualnem EP-ju, sint pop navdušence. Njihov letos izdani EP Thank God For Isolation je prijeten reminder, da so lockdowni dejansko tudi bili dobri za neke stvari. Zasanjane vizualije, ki se jih ne bi sramovali niti njihovi slovenski vzorniki, Haiku Garden, vas bodo spravile v tisti pravi filing večera, kjer je vse mogoče, če imaš le dovolj odprto tretje oko.

Samo omenimo jih, in že so tu. Dve leti po zadnjem ljubljanskem koncertu, z novo platko že skoraj pod streho (našo, kakopak), dame in gospodje – Haiku Garden! V bolj ali manj zguljene superge strmeči vrtnarji so se v zadnjem letu posvetili temu, kar poleg igranja v živo počnejo najbolje in najraje – ustvarjanju in peglanju novega materiala za prihajajočo, še za letos obljubljeno, drugo dolgometražno platko. In ker je material treba sprobat, boste poleg bangerjev starejšega formata iz odlične, še niti približno pozabljene Where If Not Now, deležni tudi konkretne doze novih komadov.
Fantje, ne glede na to, da smo že v štartu vedeli, da so eden najperspektivnejših bendov alter scene pri nas, v zadnjih letih le še napredujejo. Že dolgo niso več uni tamali šugejzerji, saj so v času od svojega nastanka prekrižarili dovolj najrazličnejših odrov, tako domačih kot tujih, malih in res velikih, čistih in umazanih, nanizali za eno dolgo, eno izštekano in eno krajšo plato hudih komadov ter koncertno publiko znova in znova navdušili s svojo energijo na odru, tehnično dovršenostjo, profesionalnim pristopom do glasbe ter nenazadnje pristnostjo.

Pred neizbežno jesensko-zimsko depro torej vabljeni na en konkreten koncert dveh konkretnih bendov, mel se bomo fino – zanalašč.

Vstopnina: 10 €

Music policy: shoegaze/noise pop/dream pop/neo psychedelic/post punk

Režim: PCT (prosimo, prinesite potrdila s seboj) + maske

*v primeru dežja se prireditev prestavi na 30.9.2021!

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/ingrit-schuller-haiku-garden/26063/