INTIMNO: AARON EDGCOMB (ZDA) solo & JURE BORŠIČ (SI) solo

Sreda, 10 november, 2021 19:00

INTIMNO: AARON EDGCOMB (ZDA) solo & JURE BORŠIČ (SI) solo

Aaron Edgcomb je tolkalist, improvizator in skladatelj s sedežem v Brooklynu v New Yorku. Sodeloval je z umetniki, kot so John Zorn, Ted Reichman, Chris Williams, Lisa Hoppe, Adam Dunson, Joanna Mattrey, The Ladles in Anthony Coleman.

V Sloveniji je nastopil dvakrat v letu 2019 z zasedbo Trigger. Najprej v sklopu 60. Jazz festivala Ljubljana in projekta Bagatelles Johna Zorna, nato pa še z isto zasedbo z avtorskim programom. Dve leti kasneje se vrača s solo programom, ki je kot nalašč za ‘Intimno’. Včasih ambientalen, včasih hrupen, včasih maksimalističen groove – Aaron v solo zasedbi uporablja kontaktne mikrofone za ojačanje in raziskovanje subtilnih odtenkov bobnov in činel. V ambientalnem okolju kontaktni mikrofoni ustvarjajo feedback v samem bobnu, odmevajo po glavi bobnov in na nek način omogočajo, da boben igra sam. Ko je hrupen, Aaron raziskuje paleto harmonij na upognjenih činelah, učinke delayja in naknadne obdelave na bobnarskih glavah in platiščih. V maksimalističnem groovu Aaron z loopi ustvarja plasti ritmov in utripov, ki spominjajo na drum’n'bass.

Jure Boršič je saksofonist najmlajše generacije, ki deluje med Ljubljano in Kreativno cono Vrtojba. Kalil se je v sklopu glasbene šole Zvočni izviri priznanega domačega tolkalista in bobnarja, skladatelja in improvizatorja Zlatka Kaučiča. Piha, grize, škripa in cvili v zasedbah Koromač, Oholo!, TiTiTi, Kombo B, Bootleg Unit, Shoe & Shoelace, Orkester brez meja/Orchestra senza confini, Nesesari Kakalulu ter ob ad hoc improviziranih prilikah. Je del organizacijskih ekip koncertnega cikla Fri-Fru-Fra ter ne-festivala Improbiro, občasno pa poslušalce Radia Študent dolgočasi s svojim glasbenim izborom ali glasbeno kritiko, obiskovalce Gala Hale pa z zgodbicami o koktejlih. Nesojeni študent jazz saksofona se v zadnjem času posveča tudi prepariranju instrumenta. Svoj prvi solo nastop je zabeležil zgolj mesec nazaj v sklopu cikla Ropotarnica v Galeriji ŠKUC, tokrat pa se predstavlja v krogu domačih Metelkovskih sodelavcev.

Novembrski večer Intimno pripravljamo v sodelovanju s SchunderMADRE – novonastalim ‘šundrom’, ki deluje v polju glasbenega bookinga in organizacije koncertov ter občasne refleksije jazza, improvizacije in drugih robnih muzik.

Music policy: electroacoustics/impro /experimental schunder

Vstopnina: 5 €

➤ Režim: PCT + maske + sedišča!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/intimno-aaron-edgcomb-zda-solo-jure-borsic-si-solo/26312/