MESZECSINKA

Sreda, 11 avgust, 2021 20:00


MESZECSINKA (Madžarska)

Madžarska premore veliko izjemnih bendov, zdi pa se, kot da so še posebej močni v kotlu psihedeličnega etno/world fjužna. Še pomnite Korai Öröm? Skupni imenovalec je ustanovitelj Emil Biljarszki ter občutek letenja nad neskončnimi madžarskimi polji, po možnosti na gobicah.

Tu pa se primerjava tudi neha. Hipnotično glasbo Meszescinke, male lunice po bolgarsko, odlično nadgrajuje transcendentalen vokal pevke Annamárie Oláh, ki skupaj z odličnim bendom ustvarja starodavno, magično, divjo in surovo atmosfero, ki bo v že tako ali tako precej čarovniškem vrtu Gala hale, brez pretiravanja, pustila močan vtis na vse, ki se boste na koncert odločili priti. Za lažjo predstavo, povzeto iz različnih recenzij v evropskih medijih: soundtrack rejva na koncu vesolja, vzhodnoevropski Kate Bush ali Cocteau Twins, spomin na The Orb in Ozric Tentacles, plešoče derviše in šamane.

DJ podpora: Desi Mir (Zvukojebina/Channel Zero/Mizzart)

Dekoracije: Mizzart

Music policy: psych-world fusion/psychedelic new wave folk

Vstopnina: 8 € z rezervacijo, 10 € brez/na dan koncerta.

Na dan koncerta vstopnic ni več možno rezervirat. Je pa vstopnic še dovolj.
Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 21. ure.
Potrdilo o rezervaciji najdete med vsiljeno pošto.

Režim: PCT (prosimo, prinesite potrdila s seboj)

Njihovi potni stroški so subvencionirani s strani Nacionalnega sklada za kulturo a.k.a. “Supported by the National Cultural Fund of Hungary”

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/meszecsinka/25800/