MIHAEL HRUSTELJ GROUP

Četrtek, 5 avgust, 2021 20:00


MIHAEL HRUSTELJ GROUP

Zasedba:
Mihael Hrustelj, kitara, vokal
Gašper Obšteter, bobni
Dejan Hudoklin, bas kitara
Grega Skaza, saksofon

Kitarist, aranžer in skladatelj Mihael Hrustelj, ki prihaja iz Velenja, trenutno živi in ustvarja v Rotterdamu na Nizozemskem, kjer je zaključil študij jazz kitare na Codarts University for the Arts. Njegove kompozicije zvenijo kot edinstven kolaž številnih glasbenih žanrov s prvinami balkanske tradicionalne glasbe, pop-a, rock-a, jazz-a, reggae-ja, zahodne in indijske klasične glasbe.

Mednarodna glasbena prizorišča je v različnih zasedbah navdušil z izvirnim zvokom klasične kitare, ki ga definirata čistost in izrazna prefinjenost. Skladbe pogosto gradi okoli ritmičnih elementov in dinamičnih kontrastov, ki jih črpa iz bogate glasbene zakladnice Balkana ter drugih delov sveta. Njegova inovativnost in izvajalska drznost se kažeta v združevanju klasične kitare s kitarskimi efekti in vokalnimi vložki.

Tokrat bo oder delil z bobnarjem Gašperjem Obšteterjem, basistom Dejanom Hudoklinom in saksofonistom Gregorjem Skazo ter vas vpeljal v svoj edinstven zvočni svet. Prepustite se lahkotnim melodijam, virtuoznim kitarskim linijam in uigranosti zasedbe.

Glasbeni skrbnik: Miha Majzelj

Music policy: balkan/progressive rock/world/jazz fusion

Vstopnina: 7 € pred 21.uro, 10 € kasneje

Režim: PCT

*v primeru dežja se prireditev prestavi!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/mihael-hrustelj-group/25769/