MIKI SOLUS

Petek, 11 november, 2016 22:00

MIKI SOLUS (Hrvaška)

Miki Solus je v zadnjih petih letih postal eno glavnih novih imen hrvaške scene. S svojim zafrkantsko-kritičnim pristopom in samosvojo multižanrskostjo, razpeto med jazzom, rapom, funkom in šansonom, je skrojil kopico hitov. “Pun kufer” in “Hipster” sta nekje vmes ponarodela, slednjega je za regijski hit leta razglasil celo hrvaški Rolling Stone. A Miki se ne ustavlja. Letos je spakiral EP “Rep na harmonici” in v svojo glasbo pripeljal … harmoniko! Preanžirane skladbe je spravil tudi na oder, medtem pa je začetek letošnje jeseni začinil še z nepričakovano balado “Lastavice”, ki jo je odpel skupaj z igralko Lucijo Šerbedžijo.

Miki še na trianglu obdrži prepoznaven zvok, ne boji se nalezljivih melodij in raznovrstnih poskusov. Je brez dlake na jeziku, o njegovi čarobno zabavni poeziji pa pričajo že naslovi njegove diskografije, ki je v pičlih petih letih naštela tri albume in tri EP-je: “Muzika sumnjive kvalitete”, “Bojim se muzičkih kritičara”, “Bolesni tekstovi sa super mjuzom”, “Muzika za djecu i penzionere”, “Koncert za klavir, bas i cajon” in “Rep na harmonici”. Komad “Lastavice” že napoveduje novo ploščo, ki izide leta 2017, nekaj novih skladb pa bo predpremierno zazvenelo tudi na tokratnem koncertu. Po skoraj dveh letih se Miki na oder Gale vrača tudi z razširjeno zasedbo. Franu Viskoviću (akustični bas) in Andreju Tačiginu (perkusije), se pridružujeta še Pavle Bojanić (kitara) in Tena Rak (vokal, klaviature). Miki bo seveda obvladoval črno-bele tipke. Enkrat na klavirju, drugič na harmoniki.

Po koncertu vajeti z back-to-back logiko prevzameta DJ Boo in DJ Zenf, ki napovedujeta navigiranje med indie popom in rockom, hiphopom, popoidnimi elektronskimi hibridi, obilico alter hitičev in podobne glasbe za dobro plesno razpoloženje. Za orientacijo; Jamie xx, Danny Brown, M.I.A., Pharrell Williams, Death Grips, Thee Oh Sees, Kaytranada, Deerhoof, Four-Tet, Grimes, The Strokes, Arctic Monkeys…

Vstopnina: 5 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah), 7 € na dan koncerta

FB event

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/miki-solus-gala-hala/14886/