PNBNV: TERRY & ALARMA V.050

Petek, 14 julij, 2017 21:00

POZOR! NOV BEND NA VIDIKU!

TERRY (glam pop, post punk, jangle pop, lo-fi folk; Avstralija)

Iz vzburljivega avstralskega podzemlja k nam prihaja Terry! Njeni člani so v zadnjem desetletju igrali v vodilnih bendih melburnske neodvisne scene: Total Control, Eastilnk, Constant Mongrel, Mick Harvey Band, UV Race in Dick Diver. Četverec sestavljata dva ljubezenska para, kar menda olajša dolge turneje. V manj kot dveh letih so izdali dva singla in en LP pri londonski založbi Upset The Rhythm in melburnski Aaarght Records. Terry s svojim zvokom spominja na zgodnje dni zasedb Television Personalities in Young Marble Giants, hkrati pa je prisoten vpliv avstralskega in novozelandskega neodvisnega popa (The Clean, The Chills, The Go-Betweens…).
Na albumu Terry HQ, ki je izšel v juliju 2016, se člani zasedbe držijo svojega pank pristopa h glasbi, vendar so tokrat so komadi spevni. Čeprav večina komadov daje vtis ležernosti, v njih slišimo pop genialnost, ki jo ne srečamo tako pogosto. Poleg tega so besedila albuma izpolnjena s političnimi referencami o dogajanjih v Avstraliji in svetu nasploh.

Vstop prost! Kot je pri ciklu Pozor! Nov bend na vidiku! v modi, lahko pustite izstopnino v za to namenjeni škatli, če vam bo bend všeč.

FB event

Ob polnoči se z Alarmo selimo v dvorano!

Alarma v.050!

V svoji 50. izvedbi se Alarma iz studia Radia Študent izjemoma seli v Gala halo!

DVS (Alarma / Tigerbalm)
Futon (Alarma / Bojler)
Freeverse (Tigerbalm)

DVS in Futon ustvarjata oddajo Alarma v živo iz studia Radia Študent vsak drugi ponedeljek ob 22h. V oddaji opozarjata na novosti, aktualne trende in spregledane ali pozabljene relikvije na področju sodobne klubske elektronike ter v gostujočih miksih ali intervjujih predstavljata domače in tuje izvajalce.
V jubilejni 50. oddaji se bosta iz studia premaknila v klub in odložila mikrofon, na odru Gala hale pa se jima bo pridružil eden najaktivnejših lokalnih DJ-jev, producentov in promotorjev nabasirane elektronike, Freeverse.

Glasbena policija:
grime / club trax / rap / dancehall / afro / funky / garage / footwork / …

Vstopnina: 3 €


FB event

ENGLISH >>

*v primeru slabega vremena bo prireditev v celoti potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!


Permanent link to this article: http://www.galahala.com/arhiv/pnbnv-terry-alarma-v-050-letni-vrt-gala-hala/16375/