PUSTNA SLOVENSKA POPEVKA

Sobota, 25 februar, 2017 23:00

PUSTNA SLOVENSKA POPEVKA

glasbena skrbnika:
BOO (Šlagerica)
UDO BRENNER (Zeleno sonce)

Pred leti se je Zeleno sonce za pustno soboto, bolj za šalo kot zares, zamaskiralo in zapuščino ameriškega funka in sorodnih reči zamenjalo za popotovanje po zlatem obdobju slovenske popevke s kakim inštrumentalnim in bolj plesnim dodatkom. Maškarada je postala tradicija in slovenske napeve tako vsako pustno soboto serviramo v ušesa našega zvestega občinstva.

Letos ne bo nič drugače. Poleg slovenskih glasbenih klasik in zimzelenčkov, nastalih povečini v obdobju šestdesetih, sedemdesetih pa tudi osemdesetih let prejšnjega stoletja, boste lahko zaslišali še kakšno manj znano, neznano ali že pozabljeno popevko pa tudi kak izlet v sodobnejši svet, ki temelji na zvočni sliki popevke, ki so jo definirali mojstri Privšek, Sepe, Soss, Robežnik in drugi. Poleg skladb, ki jih bomo ubrano skupaj prepevali, bo potrebno tudi zaplesati in se vrniti v čase, ki je definiralo slovensko glasbo in ki je obstala v naših ušesih skozi več generacij ljubiteljev kakovostno domače muzike.

Ob zvokih Majde Sepe, Ota Pestnerja, Pepel in kri, Elde Viler, Ježka, Nece Falk, Rafka Irgoliča, Hazardov, Marjane Deržaj, Tomaž Domiclja, Belih vran, Berte Ambrož, Janka Ropreta, Optimistov, Sonje Gabršček, Lada Leskovarja, Delialov, Eve Sršen, Iva Mojzerja, Bazarjev, Ditke Haberl, Benča, Mladih levov, Nina Robića, Alenke Pinterič, Prizme, Staneta Mancinija, Lidije Kodrič, Moni Kovačič, Andreja Šifrerja pa tudi Magnifica, Sester in recimo Videosexov bomo preleteli t.i. zimzelenčke slovenske polpretekle glasbene zakladnice v klubski različici, ki ponuja vpogled v otroško nostalgičnost odraščanja na rodni grudi in nas spominja na presežke domače pop produkcije iz časov naših mam in očetov.

Vstop: maske in do polnoči 4 €, ostalo 5 €

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/pustna-slovenska-popevka-gala-hala-4/15443/