RAPETEK 163: MIRKO GROZNY & MUNJE SEŠNS

Petek, 24 september, 2021 20:00


RAPETEK 163: MIRKO GROZNY & MUNJE SEŠNS

Predstavitev albuma Morilne Veščine

Nastopajoči: Mirko Grozny, Ghet, Sajkoslav, F-raw Blanka, Vuki Vuk + DJ Toljo.

Po štirinajstih letih vihtenja mikrofonov in jezika na slovenski rap sceni, šestih izdanih albumih in več vidnih gostovanjih, Mirko Grozny zagotovo spada med rimokleparske veterane. V vsem tem času je ostal zvest temeljem hiphopa, zvoku njegove zlate dobe in, kar je najpomembneje, ciljem, vodilom in prisegam, ki jih jih je že leta 2008 položil na svojem prvem albumu Teorija Đorđe Kesić. Znotraj boom-bap okvirov je večkrat demonstriral ustvarjalno večdimenzionalnost – bodisi, ko gre za klasične rap “vratolomke”, socialne in nostalgične tematike, politične in družbenokritične komade, storytelling itd.

Letos je izdal svoj šesti album z naslovom Morilne Veščine, ki ga je v celoti produciral velenjski raper in producent Ghet. Zblokasnajper se na albumu sicer vokalno pojavi zgolj na enem komadu, je pa zato toliko bolj angažiran v glasbenem delu, kjer je sestavil 12 mastnih kompozicij, ki dokazujejo, da je esenca hiphopa še kako živa v letu 2021. Morilne veščine pa ne prinašajo zgolj samoumevnosti “pravega hiphopa”, ampak tudi moč, silo in odločnost. “Redki so albumi, na katerih domača raperja iz oddaljenih dolin združita ustvarjalne sile, ko naravo in način dela malenkost prilagodita drug drugemu ter naposled skupaj sproščeno zmagata,” je v recenziji albuma uvodoma zapisal glasbeni kritik Matjaž Ambrožič. Album je doslej sicer postregel že s štirimi singli, in sicer Fotr mojga stila, Raphenomenon, Chefur in Siphoney, vmes pa je nastalo tudi sodelovanje z Ženo na komadu Konc.

Prav tako se bo na dogodku premierno predstavila novoformirana ekipa prekaljenih mojstrov ceremonije, združenih pod dežnikom fundamentom hiphopa zveste založbe Munje Records. G. Zblokasnajper Ghet ne potrebuje dodatne predstavitve, svoje ostre čekane pa bodo v mikrofone zabili tudi »najljubši raper tvojega najljubšega raperja« Sajkoslav, »mračni kral« Vuki Vuk in izjemna Fraw Blanka, ki je s svojim singlom Mantra dokazala, da marsikaterega raperja suvereno pošlje po čike. Tako Fraw Blanka kot Vuki Vuk se pripravljata na izid svojih prvencev, ki bosta izšla konec letošnjega leta.

Music policy: hip hop

Vstopnina: 10 €

Režim: PCT (prosimo, prinesite potrdila s sabo!) + maske

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-163-mirko-grozny-munje-sesns/26077/