RAPETEK EXTRA: BEATNUTS & JERU THE DAMAJA

Petek, 17 april, 2015 23:00

RAPETEK EXTRA
BEATNUTS (NY, ZDA)
JERU THE DAMAJA (NY, ZDA)
+ DJ Sunny Sun & DJ K’Pow (RDYO)

Rapetek ponosno predstavlja dva nosilca hiphop scene devetdesetih!

Po nekaj letih neuspelih poskusov bosta Gala halo končno obiskala izjemna DJ-ja, producenta in MC-ja Psycho LES in JuJu, ki tvorita največjo vzhodnoobalno latino-rap tvorbo, imenovano Beatnuts. Dvojec iz Queensa je na sceni prisoten že dobrih 25 let, sprva pa je bil znan kot eden najbolj raziskovalnih produkcijskih timov znotraj hiphopa. Zgodnje produkcije za Commona, Chi-Alija, Kuriousa, Monie Love, Stereo Mc’s, Fat Joa, Da Youngstas in druge, so ju kmalu pripeljale do ekipe raperskih kategornikov, imenovanih Native Tongues (De La Soul, A Tribe Called Quest, Jungle Brothers), katerih ogrevalna in uradna DJ-ja sta bila prav Beatnutsa. Preko podtalja so po izjemnem prvencu kmali prišli do založbe Relativity, kasneje pa do založbe Loud, ki je imela v tistem času v svojem nedrju poleg Beatnuts še Wu-Tang Clan, Mobb Deep, Alkaholiks, Raekwona, Xzibita, Big Puna, M.O.P. in druge. Pod okriljem velike založbe so ustvarili kopico raperskih klasik, kakršne so “Off the Books”, “Watch Out Now”, “Props Over Here”, “No Escapin’ This” in druge. Njun izjemen katalog ju uvršča v sam vrh hiphopa devetdesetih.

Jeru The Damaja je bil naš prvi Rapetkov gost že skoraj desetletje nazaj. Newyorški raper je svoja čislana albuma “The Sun Rises In The East” ter “Wrath Of The Math” ustvaril pod okriljem Gang Starr Foundation, kjer se je najprej tudi pojavil na albumu dvojca Gang Starr “Daily Operation”, in sicer v komadu “I’m the Man”. Kompletna albuma je sproduciral verjetno največji raperski producent vseh časov DJ Premier. Njegove raperske klasike “Come Clean”, “Ya Playin’ Yaself”, “You Can’t Stop The Prophet”, “Me Or The Papes” so postale obvezen material raperskih zabav širom sveta. Jeru se je izjemno dobro znašel na Premierjevih podlagah in je takoj postal ljubljenec podtalnega raperskega občinstva.

Dvojna doza pravovernega newyorškega hiphopa z latino pridihom, ki že dobri dve desetletji navdušuje raperske glave z vseh koncev sveta vas 17. aprila vabi pred oder Gala hale!

Vstopnina: 15 € redna predprodaja (One Way, Lepa Žoga, Gala hala na prireditvah), 18 € na dan koncerta

FB EVENT

 

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-extra-beatnuts-jeru-the-damaja-gala-hala/10587/