RAPETEK EXTRA: MEYHEM LAUREN (NY/ZDA)

Četrtek, 14 december, 2017 20:00

MEYHEM LAUREN (NY/ZDA)
DJ Borka (rx:tx)

V Slovenijo prvič prihaja mož mogočne postave, ostrih rim in izčrpnega kulinaričnega poznavalstva, Meyhem Lauren, prijatelji ga kličejo tudi Laurenovich. Rojen in nevzgojen v predelu New Yorka, v katerem so odraščali in se kalili številni največji: Q-Tip, dvojec Mobb Deep, Kool G Rap, Pharoahe Monch … V Queensu! A Lauren se največ druži s še enim junakom tega mestnega okraja, Actionom Bronsonom. Velja za njegovo najpogostejšo navezo zadnjih let: gostuje na njegovih platah, spremlja ga na koncertih in na njegovih raznih zloglasnih tv šovih.

Meyhem Lauren je klasičen uličar, znana ulična faca je postal, še preden je sploh začel rapati. Na sceni se je prvič pojavil leta 2004 na mikstejpu DJ J-Lova, zares pa opozoril nase malce kasneje v isti navezi z albumom Acknowledge Greatness. Leta 2011 sledi plata Self Induced Illness, ki utrdi njegov status v prvi newyorški podzemni ligi, leto kasneje projekt Mandatory Brunch Meetings za mestno tekstilno glasbeno etiketo Mishka. Pa sodelovanje z D.I.T.C.-jevcem Buckwildom. In lani album Piatto D’Oro, ki je izšel pri A-Trakovi založbi Fool’s Gold, na katerem udriha hit Badmon Ting. Meyhem je skupaj z legendarnim Dj Muggsom ravnokar izdal album Gems from the Equinox.

Prihaja torej Laurenovich, karizmatični street cred raper, ki je s počasnim, stalnim vzponom čvrsto utrjen v podzemlju hiphopa.

Vstopnina: 6 € v predprodaji (One Way, Gala hala na prireditvah), 8 € na dan koncerta.
Z vstopnico imate prost vstop na Prednovoletni Rapetek, 29.12.2017!

FB dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-extra-meyhem-lauren-nyzda/17823/