TRADICIONALNO VASKOVANJE V LJUBLJANI

Četrtek, 21 december, 2017 20:30

Vasko Atanasovski Trio
TRADICIONALNO VASKOVANJE V LJUBLJANI

ČASOVNICA:
20:30 blagajna/vrata/prevzem rezerviranih vstopnic/DJ Bakto
21:30 koncert
po koncertu after do jutra :)

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica pa vsekakor ne bo spustila koncerta v Gala hali v Ljubljani, kamor se tradicionalno vračajo že sedmo leto, saj se prav v tem okolju vedno ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost so znane značilnosti nastopov Tria, ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 14 albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

After: DJ Bakto

Vstopnina: 10 € z rezervacijo, 12 € na dan koncerta, 3 € po koncertu. Na dan koncerta vstopnic ni več možno rezervirati!

FB dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/tradicionalno-vaskovanje/17860/