40. Druga godba: RUDI BUČAR TRIO + NDOX ELECTRIQUE @Letni vrt

Nedelja, 26 maj, 2024 16:30

40. Druga godba: RUDI BUČAR TRIO + NDOX ELECTRIQUE

17:00 Rudi Bučar Trio

20:00 Ndox Electrique

Rudi Bučar Trio (SI)
Težko je verjeti, da Rudi Bučar še ni nastopil na Drugi godbi. Kot da bi čakal na njen jubilej. Najpopularnejši glasbenik Slovenske Istre je na svoji 25-letni glasbeni poti svojstveno povezal popularno glasbo in istrsko ljudsko izročilo. V maniri popevk, ki venomer spominjajo na njene zlate čase, je ohranil ljudskost v svojem izrazu in tako kot Vlado Kreslin prekmursko, je Bučar pripeljal istrsko v vsak slovenski dom. Z neobičajno zvočnostjo tria poudarja pomembno v glasbi in nam poje tisto, kar bi mi radi zapeli drugim. Za obletnico!

Rudi Bučar, glas, kitara; Goran Krmac, tuba; Anže Vrabec, klaviature

Ndox Electrique (SN/FR)
Ndox Electrique je ritual posedovanja, ki prihaja iz n’döep slovesnosti v Senegalu. To je ritual za nove čase s plesom, tolkali, električno kitaro in glasovi, ki odganjajo demone. Čaka nas izkušnja divjega, temnega in sončnega in predvsem ženstvenega. Ne, nikakor ne gre za polepšano glasbo iz Afrike za zahodno uho, ampak novorejeno zvrst, ki tradicijo vpenja v sodobne glasbene tokove.

Uspešnica najpomembnejših evropskih festivalov (Le Guess Who, Transmusicales, Womad, Moers, Sziget…) za zaključek praznovanje štiridisetletnice Druge godbe in kažipot v prihodnost.

Ndeye Coumba Mbaye Kebe, glas; Oumar Ngom, tolkala sabar; Mouhamet “Sangue” Sambe, tolkala sabar; Mamadou “Pape” Ngom, tolkala sabar; Gianna Greco, elektrišni bas, glas; François R. Cambuzat, električna kitara, prenosni računalnik, glas; Alessandro Maffei, oblikovanje zvoka

Več o programu 40. mednarodnega festivala Druga godba >>

Music policy: folk/etno/ritual/hard core

Vstopnina:
Dnevna vstopnica za koncerte na Metelkovi: 20 EUR (predprodaja, do 22. maja), 25 EUR (od 23. maja)
*vključuje koncerte Rudi Bučar Trio, Ndox Electrique (Gala Hala), Zoc (Klub Gromka), Lenhart Tapes (Channel Zero)

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/40-druga-godba-rudi-bucar-trio-ndox-electrique-letni-vrt/30198/