FANFARA STATION (Tunizija/Italija/ZDA)

Četrtek, 13 april, 2023 21:00

FANFARA STATION (Tunizija/Italija/ZDA)

Nabrita elektronska arabska muzika z več kot ščepcem transa

V Gala hali bomo kot prvi v Ljubljani gostili intrigantno mednarodno zasedbo Fanfara Station, ki vešče povezuje prvine severnoafriške (arabske) muzike, elektronike in balkanskih trubačev. Neverjeten preplet slogov in žanrov ustvarja trojica v Italiji živečih glasbenikov z različnimi kulturnimi ozadji. Marzouk Mejri je tunizijski pevec in multiinštrumentalist, ki poleg tolkal skrbi še za tradicionalna tunizijska pihala in klarinet. V Kaliforniji rojeni trobentač in pozavnist Charles Ferris izjemno slojevito godbo okrašuje z improvizacijskimi prebliski, italijanski glasbenik Ghiaccioli e Branzini (z uradnim imenom Marco Dalmasso) pa skrbi za programiranje in plesne beate. Različne elektronske zanke v miks dodajata tudi ostala dva glasbenika.

Po prvencu Tebourba (2018) so sledila povabila na prestižne festivale, kot so Global Toronto, Global Music Match, WOMEX ali Sziget. K nam bend pride z novim albumom Boussadia (2022), ki bi moral iziti že 2020, a je vmes posegla epidemija. Glavnino nove muzike so posneli v Tuniziji, saj so želeli ujeti tamkajšnji ulični vajb, k sodelovanju pa so povabili tudi lokalne glasbenike. Ogrodje albuma temelji na tunizijskem ritualu stambeli, animistični glasbi tunizijskih sužnjev. Bend nas navduši s hitrimi, energičnimi in plesnimi komadi, ki jih le sem ter tja preseka s kako bolj počasi migajočo skladbo, ne glede na hitrost ritmov pa niti trenutka ne popušča v svoji hipnotičnosti in transoidnosti.

Music policy: maghreb/brass/dance/trance

Pred in po koncertu nas bo ogreval in razplesal Mario Batelić (GlobaLuna, Radio Študent 89,3)

Vstopnina: 13 € v predprodaji ( + vsa prodajna mesta), 15 € na dan prireditve (Gala hala, mojkarte.si + vsa prodajna mesta)

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/fanfara-station-tunizijaitalijazda/28208/