RAPETEK EXTRA: ALEJUANDRO BUENDIJA I SINOVI (HR)

Petek, 14 april, 2023 21:00


Rapetek extra: ALEJUANDRO BUENDIJA I SINOVI (HR)

+ DJ’s NBGT & Woo-D

Tekstopisec, vokalist in multipraktik dalmatinskih ikon, popularnih alternativcev in “ping-pong” lucidnežev T.B.F., s katerimi ima za seboj osupljivo-več-kot-30.-letno zgodbo. Pred leti tudi vezivno tkivo hrvaške superhiphop ekipe Sinestet.

To je Aleksandar – Saša Antić in je absolutni unikum hrvaške glasbene scene. Sklada izjemna besedila, poje, rapa, zna se spoprijeti z raznimi inštrumenti, producira … Kadar nastopa in snema brez svojega matičnega benda, to dela pod imenom Alejuandro Buendija. Že leta 2007 je izdal prvenec Pepermint, pred tremi leti pa hudo odmevni album Škrinja, ki je pobral hvalospeve kritike in dve vidnejši nagradi: Antić je na svoj kupček Porinov navrgel še enega – za najboljši hiphop album leta, novinarsko nagrado Rock&Off pa za izvajalca leta.

Vrhunsko tekstopisje svojstvenega (črnega) humorja, ki mu v polju ex-yu rapa in širše ni para in muzika, ki je vpeta med rap, rock, šanson in zabavne pop klišeje. Tako kot TBF-i tudi Alejuandro v živo piči z bendom, s svojimi Sinovi.

Na gramofonih se bodo podružili NGBT s hip hop setom ter Woo-D in Bakto, ki bosta iz hip hopa uspešno zaplavala tudi v funk vode. Pričakujte večer, poln neobremenjene zezancije, sproščenega vzdušja, dalmatinskega melosa in vonja po morju.

Music policy: hip hop Dalmacija style/funk

Vstopnina: 10 € z rezervacij, 12 € na dan koncerta
Rezervacije na dan koncerta niso več možne!

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-extra-alejuandro-buendija-i-sinovi-hr/28309/