HRUPNI VEČERI: BITIPATIBI + MIHA PETERLIČ

Četrtek, 3 marec, 2016 21:00

hrupni večeri: BITIPATIBI + MIHA PETERLIČ

Naj se prvi hrupni v novem letu začne na nekoliko nižji jakosti. V Slovenijo končno! prihaja beograjski bend Bitipatibi. Predstavil pa se bo tudi Miha Peterlič – sveža kri domače kantavtorske scene.

BITIPATIBI

Prvič je do Ljubljane zazvenelo pred petimi leti. Preprost in surov posnetek skladbe Mi smo od šećera je nekako pripotoval skozi družabne spletne sfere in z videom, v katerem neznana noga riše v pesek, počasi prevzemal ljubitelje zasanjane indie godbe. Po tem prvem vzkliku je dve leti pozneje sledil še studijski posnetek in video omenjene pesmi, nato pa prvenec “Lešnici divlji”. Ta je prevzel srbske kritike – Balkanrock se je spraševal, ali gre za debitantski album leta, Popboks je razpredal o neopsihedelični sceni Beograda … a bend je vmes razpadel. Izginil v noč, se samoukinil, se utopil v teži psihedelije. Pa se je lani, po treh letih, tudi vrnil! Z osveženo postavo, novo energijo, s prepričljivi živimi posnetki s splava 20/44 in z napovedjo novega albuma. Pa še koncerta. Končno!

MIHA PETERLIČ

Miha je sveža kri domače kantavtorske scene. V svoji glasbi druži akustičen punk, nebrzdane riffe in poplavo besed. Pristen človeški krik, ki tiči v vsakem od nas, Miha zapakira v udarne komade, ki v dialogu z različnimi akterji slačijo naš socialni vsakdan: “Kakšno maslo, med in mleko, midva hotela sva topove. Ko sva prvič jih sprožila, si podrla sva domove.”

Pred in po koncertu: DJ Žigolo

Vstopnina: 7 € z rezervacijo / 10 € na dan koncerta

FB EVENT

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/hrupni-veceri-bitipatibi/12909/