ZELENO SONCE 100: OBLETNICA

Petek, 4 marec, 2016 23:00

ZELENO SONCE 100: OBLETNICA

Glasbeni skrbniki:
DJ MARKEY FUNK (Audio Montage/Raash Hour, Jeruzalem/Izrael)
DJ BORKA (Tetkine radosti, Rx:Tx)
UDO BRENNER (Zeleno sonce)

Vizualni skrbnik:
VJ FŠK (Zeleno sonce, Multipraktik)

Zeleno sonce je svojo pot v domače klubovje našel dobro leto za tem, ko se je prvič pojavil na frekvencah Radia Študent, kjer domuješe danes. Klubski večer Zelenega sonca je bil bolj kot ne eksperiment, v katerega marsikdo izven ekipe ni verjel in je bil po mnogih letih prvi poskus oživitve fankerskega gibanja v domačiji. Kaj hitro je mesečni dogodek, koledarsko postavljen na prvi petek v mesecu, postal prepoznavna znamka za uspešne zabave, s povečini poslušalstvu povsem neznano, selektorsko gurmansko izbrano glasbo z močno plesno funkersko zasnovo.

Nihče si niti v sanjah ni predstavljal, da bomo prežurali do stotega večera tako uspešno in s toliko povsem razprodanimi večeri, zato se ob tej jubilejni priložnosti zahvaljujemo obiskovalcem za vso podporo, ki smo jo prejemali v teh letih, ko smo za DJ/selektorski pult povabili praktično vse najvidnejše evropske diggerske funk junake, ki so z navdušenjem odhajali iz Ljubljane. Ob tej priložnosti bomo k praznovanju povabili vse vpletene, naše nekdanje, sedanje in ostale vizualce, designerje in fotografe, prostor močno dekorirali, na repertoar vrnili famozni dresscode in še kaj.

Poseben večer potrebuje tudi posebnega gosta. Iz Jeruzalema namreč prihaja poglavitno ime izraelskega funkerskega, grooverskega in diggerskega sveta, DJ, glasbenik, producent, turntablist in glasbeni arhivar Markey Funk. Iz Izraela je najprej vzklila novica, da tam najdemo neverjetnega kolektorja funk-psych-groove DJ-ske scene, kar je rezultiralo v številna evropska gostovanja in sodelovanja z najvitalnejšimi imeni funkerskega gibanja. Začetek letošnjega leta je Markey označil z izidom drugega albuma »Instinct«, bolj kot ne inspiriranega s filmskimi in psihedeličnimi zvoki sedemdesetih let. Poleg vsega ostalega se je Markey v različnih obdobjih predstavljal tudi kot radijski voditelj oddaj »Soul Power«, »Mirrorland« ter »Cross Continental Record Raid«. Končno ga imamo priložnost gostiti tudi v Ljubljani.

Vstopnina: 4 € dresscode, 5 € do polnoči, 7 € kasneje
Dresscode: Blues Brothers

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/zeleno-sonce-100-obletnica-gala-hala/13187/