KONCERT: SEINE & NIKKI LOUDER

Torek, 25 avgust, 2020 20:00

Moonlee Records predstavlja koncertni cikel Balkansko podtalje:
GRUDEN (SI)
NIKKI LOUDER (SI) – promocija novega EP-ja

Po štiriletnem diskografskem zatišju se s svojim prvim malim ploščkom gromoglasno vračajo domači noise rock favoriti Nikki Louder, ki ga bodo koncertno premierno predstavili na Letnem vrtu Gala Hale v torek, 25. avgusta 2020. Oder in publiko bo ogrel sveži prekmurski noise/sludge/stoner trio Gruden.

S hrupom nad ‘viruse’ vseh vrst!

NIKKI LOUDER
(SI)
Nikki Louder, ki ga sestavljajo Blaž Sever (vokal, kitara) ter brata Luka (bobni) in Peter Cerar (bas kitara), se je od leta 2008 podpisala pod štiri dolgometražne albume za založbe Moonlee Records, ZARŠ in Cheap Tunes Records, sodelovala na Klubskem maratonu Radia Študent in odigrala nekaj evropskih turnej ter številne koncerte po Sloveniji in Balkanu. V tem času se je s svojimi ognjevitimi zvočnimi zidovi uveljavila kot ena bolj odmevnih skupin sodobnega hrupnega rocka na Balkanu. Koncept power tria, ki stremi k maksimalni zvočni silovitosti, ostaja aktualen tudi na novem samonaslovljenem kratkometražcu.

Tudi nove komade Nikki Louder zaznamuje značilna zadimljena atmosfera na meji med Erosom in Tanatosom, nekje med kriki obupa, hrepenenja in ekstaze. Abstraktna asociativna besedila samo dodajo k enigmatičnosti. Ritmična bratska naveza je odgovorna za trdne vrtinčaste gruve, prebadajoči vokal in raztegljivi disonančni zven kitare pa skrbita za dinamično prehajanje med zapomnljivimi melodijami ter izbruhi amorfne distorzije. Intenziven, čuten in brezkompromisen hrupni trip, kot ga lahko pričarajo le Nikki Louder!

Zima v Prekmurju je najlepša, če je dosti sonca in je prekleto mrzlo! V začetku oktobra 2019 nastane dvojec Gruden, ki ga ustanovita prvotni bobnar soboških samurajev Jinho Jinza (Matjaž Küplen) in synth polovica nojzerskih prvakov Hexenbrutal (Matej Kolmanko). Band se z albinijevsko kotalečim basom in živalskim bobnanjem brezkompromisno spušča v hrupne vode sludge/stoner estetike z nojzersko kričečim vokalom. Fokusirata se čisto na live perfomance, odigrata celo 3 koncerte pred začetkom korone, med drugim tudi kot predvozača za The Black Wizards. Malo kasneje se za en komad pridruži Bojana Pejanovič in po par vajah je takoj jasno da njen izjemen in močan vokal še kako paše na hrupno gmoto, ki jo izvaja dvojec. Novonastali trio hitro vzpostavi live repertoar in bi moral še to sezono odigrati vsaj 6 koncertov. Ker pa so skoraj vsi do zdaj odpadli iz jasnih razlogov, se bend odloči v lastni režiji izdati 3 live demo komade, ki služijo zgolj kot vaba za njihovo live pizdarijo. Glasno in grdo.

Vstopnina: 8 €

Music policy: noise rock/post punk

*v primeru slabega vremena se dogodek prestavi!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/koncert-seine-nikki-louder/24709/