MENT LJUBLJANA

Četrtek, 4 februar, 2016 21:00

MENT Ljubljana
PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA (SI)
THE BIG BLUFF (LV)
THE SCENES (FI)
Belo smetje (SI)

MENT Ljubljana, zimski klubski dogodek poletnega festivalskega utripa, mednarodnega značaja in lokalnega karakterja, bo v treh dneh na devetih odrih gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav. V Gala Hali MENT gostuje v četrtek, 4. in petek, 5. februarja.
V četrtek bo oder Gala Hale prevzelo rokenrol vzdušje na čelu z domačimi Prismojenimi Profesorji Bluesa, bojda najboljšim latvijskim rock bandom The Big Bluff, finskimi The Scenes, ki se gibljejo med zvokom The Hives in The Mars Volta in pa vsem dobro poznano DJ ekipo (ki to ni), Belim Smetjem.

Vstopnina: festivalska vstopnica – predprodaja (Eventim): 34,90 € /d-š-u: 27,90 €, v času dogodka: 39,90 € / dnevne vstopnice (na voljo od 25. januarja): 15 €

FB event

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA (Slovenija)
Glede na starost so prej študenti kot akademiki, ampak, madona, ko zagrabijo kitaro, orglice, bas in bobne, se jim res utrga in postanejo virtuozni profesorji, ki vam bojo dali pošteno lekcijo! Dobri stari rokenrol z mlado krvjo in dušo, ki pobira najboljše iz zapuščine bluesa, funka in psihedeličnega rokenrola ter ustvarja eksplozivno zmes, da vam odpihne ušesa in srca, medtem ko vaše noge počnejo hecne stvari. Profesorji so en najbolj trdo garajočih koncertnih bendov preteklega leta, saj so nastopali na vseh mogočih in nemogočih odrih klubov, barov, ulic, dvoran in TV oddaj v Sloveniji. Z vsakim nastopom se širi dober glas o njih in raste število prismojenih fenov, od najstnikov do starejših. Njihov prvenec naj bi izšel v pričetku leta 2016.

THE BIG BLUFF (Latvija)
Rokenrol in blues vreta iz latvijskega tria, ki se opira na zapuščino velikanov, kakršna sta Elvis in Dylan, obenem pa se zaveda, da je prepričljiv nastop glavni adut tovrstnih izvajalcev. Izrazit in požrtvovalen vokal pevca Ilje spomni na odlične vokaliste šestdesetih in sedemdesetih let, ki so znali čez mikrofon izliti svojo dušo. Njihov prvenec je bil nominiran za najboljši latvijski rock album leta 2014, sicer pa se bend drži recepta stalnega koncertiranja. Skok v cadillaca, sončna očala na nos in naj gume zavrejo razgreti asfalt! Svet divjega rokenrola je le še nekaj ulic stran.

THE SCENES (Finska)
Finski mulci so fini mulci. So rock in punk, so pop in eksperimentala, so The Hives in The Mars Volta. Predvsem v živo so scenci preplet vsega mogočega. Šesterica se pri svojem delu ne pusti motiti. Nekateri člani med besnim nažiganjem le zrejo v tla, medtem ko se pevec Konsta Koivisto poda v boj z anemično publiko, na pot premagovanja vseh ovir pred seboj. Na koncertih The Scenes se lahko zgodi vse mogoče. V enem trenutku je bend pred občinstvom, v drugem pevec visi z najbližjega droga, v tretjem kdo iz publike visi z njim. Ko tile fantje stopijo na oder, je zagotovo le eno. Nekaj se bo zlomilo.

BELO SMETJE (Slovenija)
Belo smetje ni didžej kru. Belo smetje je didžej dogodek. V Ljubljani pa tudi širše se pojavlja že več kot deset let, tako na samostojnih dogodkih kot tudi po in pred koncerti glasbenih skupin (npr. The Walkmen, Crystal Fighters idr.). Svoj domicil ima na Metelkovi v klubu Gromka. Plesna glasba, ki se jo sliši na Belem smetju, bi lahko bila uvrščena med disco punk in electro pop ali med post rock in funky trash. Za navigacijo po glasbeni galeriji skrbi teoP, z vizualijami pa atmosfero obarva G/6-ka.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/ment-ljubljana-gala-hala-2/12854/