MENT Ljubljana: GHOSTLY INTERNATIONAL NIGHT @ GALA HALA

Petek, 5 februar, 2016 22:00

MENT Ljubljana: GHOSTLY INTERNATIONAL NIGHT
SHIGETO (US)
LORD RAJA (US)
HEATHERED PEARLS (US)
+ Your Gay Thoughts (SI) in DJ Peglasus & Freeverse (SI)

MENT Ljubljana, zimski klubski dogodek poletnega festivalskega utripa, mednarodnega značaja in lokalnega karakterja, bo v treh dneh na devetih odrih gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav. V Gala Hali MENT gostuje v četrtek, 4. in petek, 5. februarja.

Petek se nudi elektronska poslastica v obliki treh actov mogočne gostujoče založbe Gostly International: v Ljubljano prihajajo Shigeto, Lord RAJA in Heathered Pearls, vsak s svojo lastno žanrsko vizijo, prepletom techna, ambientale in s teksturami bogatega zvočnega dizajna. Pred in po Ghostly večeru vas ogrevajo domača post-pop atrakcija Your Gay Thoughts in DJ Peglasus & Freeverse.

Vstopnina: festivalska vstopnica – predprodaja (Eventim): 34,90 € /d-š-u: 27,90 €, v času dogodka: 39,90 € / dnevne vstopnice (na voljo od 25. januarja): 15 €

FB event

SHIGETO (ZDA)
V ospredju večera mogočne založbe Ghostly International na MENT-u najdemo ritmičen, s
teksturami bogat zvočni dizajn Shigeta. Dve leti po izidu njegovega drugega dolgometražnega albuma in po nastopanju z novo koncertno skupino, igranju elektronike v jazz kvartetu ter snemanja z reperji, smo dočakali nov material izpod prstov izvajalca, rojenega kot Zach Saginaw, neumornega polihistorja iz Detroita. “Intermission EP”, ki je izšel konec oktobra 2015, je novo slavljenje udarnih poliritmičnih vzorcev, ambientalne globine in kompleksnosti, ki na trenutke zaide v teksturne zdrse brez beatov. Zvočna raznolikost, ki prikliče dinamičen občutek raziskovanja, vznemirjenja in stilistične svobode.

LORD RAJA (ZDA) / Ghostly Night
“Želim ustvarjati skladbe, ki zvenijo kot vizualije in ki popeljejo ljudi na miselni nivo, večji od običajnega.” Nič čudnega, da je takšna umetniška vizija Chesterja Raja Ananda oz. Lorda Raja pripeljala do pogodbe z Ghostly International. Že od zgodnjega otroštva ga fascinirajo možnosti, ki jih ponuja programska oprema za glasbeno produkcijo. Študiral je klavir in jazz tolkala ter iskal navdih tako v plesnih žanrih kot tudi v hip-hopu in strašljivosti Aphex Twina. Z inovativno uporabo nove in stare glasbene tehnologije je vse te elemente uspešno združil na stilistično raznolikem novem albumu “PARA”, ki bo izšel proti koncu leta 2015. Rdeča nit albuma je sklicevanje na enciklopedijo plesnih žanrov, a obenem ohranjanje avre skrivnostnosti in umirjenosti. In čeprav je glasba napredna, ostaja dostopna – preprosta za vstop, še bolj preprosta za izgubljanje v njej.

HEATHERED PEARLS (ZDA) / Ghostly Night
Heathered Pearls je Jakub Alexander, Brooklynčan poljskega rodu, ki se je v glasbeni industriji uveljavil že dolgo pred začetkom lastne ustvarjalne poti. Kot kustos Tychovega bloga ISO50, soustanovitelj založbe Moodgadget in iskalec talentov pri založbi Ghostly International je bil Alexander v industriji dejaven že od 2002. Moč ambientalne glasbe mu je že v mladih letih predstavila njegova mama, kot najstnik v Detroitu je spoznal techno, postopoma pa se je naučil ustvarjati lastno žanrsko vizijo. Svoj drugi dolgometražni album “Body Complex” je izdal leta 2015, na njem pa se ambientalna glasba in techno prepletata z brezhibnimi 4/4 figurami, ledeniškimi tonskimi zdrsi in zasanjanimi sint platoji.

YOUR GAY THOUGHTS (Slovenija)
Your Gay Thoughts je avdio-vizualen kolektiv, ki sestoji iz ljubljanskih glasbenikov, producentov, DJ-jev in vizualnih umetnikov, ki intenzivno beležijo utrip lokalne urbane scene sedanjosti in prihodnosti. Njihovo lirično post-pop glasbo navdihujejo instrumentalni hip-hop in futuristični beati, ob spremljavi bobnov, klaviatur, basa, kitar, elektronike, vokala in z živahnimi vizualijami na odru. Nastopali so že na mednarodnih festivalih Waves Vienna, INmusic in Reeperbahn. Njihov prvenec “The Watercolors” je koproduciral dvojec Headshotboyz v Budimpešti. Lokalni izdaji v septembru bo januarja 2016 sledila mednarodna pri kanadski založbi King Deluxe. Videospot za drugi singl Among The Lull je premierno predvajal Thump.

DJ PEGLASUS & FREEVERSE (Slovenija)
Stara znanca ljubljanskih klubov ter vidnejša člana kolektivov Filter in Bojler se tokrat predstavljata kot nov dinamični duo, ki glasbeno zajema širok spekter bass in beats glasbe z vseh koncev sveta. Besede so odveč – brez skrbi, zjutraj vas bodo bolele noge.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/ment-ljubljana-ghostly-international-night-gala-hala/12868/