Natečaj Mladi Rapetek 2017 – rok za prijavo 15.4.2017!

MLADI RAPETEK
Mladinski natečaj s področja hip hop kulture

Natečaj MLADI RAPETEK izhaja iz koncertnega cikla RAPETEK – edinega rednega mesečnega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v ljubljanskem klubu Gala hala že štirinajsto leto zagotavlja kakovosten koncertni in DJ-program. S sodelovanjem na natečaju, katerega cilj je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, bodo dekleta in fantje pridobili nove spretnosti izražanja in veščine nastopanja, soustvarjali z vrstniki ter spoznavali hip hop kulturo.

Organizator natečaja je Društvo Kapa v sodelovanju z Zavodom Culturemaker.
Natečaj podpirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.

PRAVILNIK
Na natečaj se lahko prijavijo dekleta in fantje od 5. do 9. razreda OŠ ter srednješolci.

1) TEME NATEČAJA
Proste teme.

2) KATEGORIJE IN OBLIKA PRIJAVLJENIH DEL

a) Rap in beatbox
Videoposnetek rapanja ali “beatboxanja”, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.

b) DJ-anje in beat-making
Internetne povezave na tri raperske skladbe na YouTubu, ki so natečajniku najbolj všeč, ali posnetek glasbene podlage, ki jo je natečajnik izdelal sam.

c) Ples
Video hip hop koreografije natečajnika/-ov, posnete z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.

d) Grafitiranje
Fotografija treh skic, ki jih je natečajnik narisal.

e) Kombinacija dveh ali več kategorij
Video natečajnikove rap skladbe ali dela rap skladbe, posnete z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti, lahko v povezavi z drugimi elementi hip hop kulture, naštetimi zgoraj.

3) ŠTEVILO SODELUJOČIH
Na natečaj se lahko natečajniki prijavijo samostojno ali v skupini.

4) ODDAJA DEL
Video posnetke, povezave, skice in slike pošljite prek Sendspacea, Dropboxa, povezave na YouTubu ali s pomočjo drugih platform za datoteke večjega formata pošljite skupaj z izpolnjeno prijavnico na naslov mladi.rapetek@gmail.com, in sicer do 15. aprila 2017.

5) ŽIRIJA, ki jo sestavljajo Katarina Deskovič (programski vodja kluba Gala hala), Meta Štular (Zavod Culturemaker), Zlatan Čordić – Zlatko (glasbenik), Luka Jeločnik – DJ Kpow, Sunny Al Saleh – MC Sunny Sun, Žiga Žmavc – Zhiga, Sandi Abram (Ljubljana Graffiti tour) in Nejc Osovnikar – Nayco & Nace Novak – Nata (UrbanKLAN/Urban Roof) se bo sestala 18. aprila 2017 in izbrala nagrajence. Ti bodo o tem obveščeni po e-pošti do 30. aprila 2017.

6) NAGRADE:

1. nagrada:
Deset najboljših avtorjev ali skupin bomo povabili na brezplačno delavnico, ki bo z mentorji iz vsake kategorije potekala v maju 2017. Dva tedna po delavnici bodo nagrajenci v popoldanskih urah nastopili na Letnem odru Gala hale. Prvonagrajenci bodo prejeli tudi majčke in značke MLADI RAPETEK.

2. nagrada:
Deset drugonagrajenih avtorjev ali skupin bo prejelo Zlatkov CD z avtogramom ter majčke in značke MLADI RAPETEK.

Vsi nagrajenci (oz. njihovi skrbniki) s prijavo dovoljujejo organizatorjem natečaja objavo svojih del v promocijske namene.

7) SPOZNAVNI DAN
Spoznavni dan bo potekal v soboto, 6. maja 2017 ob 17.00 na Letnem vrtu Gala hale, kjer se bodo med seboj spoznali nagrajenci, njihovi starši, učitelji, mentorji delavnic ter sodelujoči pri projektu. Na voljo bomo za morebitna vprašanja in pojasnila.

8 ) DELAVNICA
Delavnica bo za osnovnošolce potekala v soboto, 13. maja, od 14.00 do 18.00 na Letnem vrtu Gala hale na Metelkovi v Ljubljani, ter za srednješolce v soboto, 20. maja od 14.00 do 18.00 na Letnem vrtu Gala hale na Metelkovi v Ljubljani. Vodili jo bodo mentorji z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladimi: Zlatan Čordić – Zlatko, Luka Jeločnik – DJ K’Pow, Sunny Al Saleh – MC Sunny Sun, Nejc Osovnikar – Nayco & Nace Novak – Nata, Sandi Abram ter Žiga Žmavc – Zhiga. V prvem delu delavnice bodo udeleženci in udeleženke spoznali, kako med rapanjem pravilno dihamo, kako izboljšamo prezenco na odru, kako se znebimo treme, izboljšamo rime, izdelamo dobro glasbeno podlago, narišemo dober grafit, sodelujemo z občinstvom ipd. V drugem delu delavnice bodo sodelovali še z lučnimi in tonskimi tehniki. Na delavnici bo poskrbljeno tudi za prigrizek.

9) NASTOP IN PODELITEV NAGRAD

1. Generalka za prvonagrajence
Sobota, 27. maja 2016, ob 16.00 na Letnem odru Gala hale na Metelkovi v Ljubljani. Generalki bo sledilo okrepčilo na letnem vrtu.

2. Nastop in podelitev nagrad
Sobota, 27. maja 2017, ob 18.00 na Letnem odru kluba Gala hala na Metelkovi v Ljubljani. Po nastopu nagrajencev bosta sledila še nastop Zlatka in DJ-program, oder pa bo odprt tudi za druge nastopa željne.

Za informacije se obrnite na:
Društvo Kapa
mladi.rapetek@gmail.com

MLADI RAPETEK PRIJAVNICA 2017

Permanent link to this article: http://www.galahala.com/aktualne-objave/natecaj-mladi-rapetek-2017-rok-za-prijavo-15-4-2017/16008/