DRUGA GODBA: YASMINE HAMDAN & Pikantna enolončnica

Petek, 29 maj, 2015 22:00

31. mednarodni festival Druga godba: YASMINE HAMDAN (Libanon)

Filmski režiser Jim Jarmusch je spet zatresel glasbeno sceno. Dotedanje kariere nekaterih glasbenikov, čeprav podprte z izdajami pri pomembnih založbah in opremljene z odličnimi ocenami kritikov, pomenijo bore malo, če se kultno režisersko ime odloči uporabiti njihovo glasbo. Takšen primer je bil Mulatu Astatke, čigar kariera je globalno zacvetela po filmu Zlomljeni cvetovi. Še dosti bolje pa je, če se glasbeniki kar sami pojavijo v filmu, tako kot skrivnostna Libanonka Yasmine Hamdan v zadnjem prizoru filma Večna ljubimca, kjer v intimnem klubskem ozračju odpoje naslovno pesem svojega zadnjega albuma Ya Nass (Crammed Discs/Matrix). Pojavitev v filmu ruši žanrske bariere in glasbeniku začrta povsem drugo pot. Roko na srce, Yasmine Hamdan je preveč posebna umetnica, da bi si jo kakšen žanr lahko lastil. V pesmih, ki jih zlahka prepozna folk, etno ali elektro uho, je neulovljiva v presenetljivo čutečih interpretacijah, ki jih občinstvu posreduje z izjemno poudarjeno lepoto ženske intime osupljivega videza.

31. mednarodni festival Druga godba: 15 odličnih zasedb na devetih odrih najboljših klubov in koncertnih dvoran, bo od 28. do 30. maja popeljalo prestolnico na psihadelično pot, ki se bo prepletala z ženskimi glasovi in ritmi duba.

Pričetek koncerta ob 22:45!

Vstopnina: http://drugagodba.si/vstopnice/

FB event (Druga godba)

After v dvorani ob polnoči:
ZELENO SONCE predstavlja PIKANTNO ENOLONČNICO

Kuhajo:
WOO-D (Good Foot)
UDO BRENNER (Zeleno sonce)

Po Yasmine Hamdan se na oder drugič letos vrača Pikantna enolončnica oz. Guiso picante, prvorojenka funkerskega Zelenega sonca, ki se vrti okrog „nezlajnanega“ in plesnega latina vseh mogočih derivatov. Od latino funka, boogalooja, cumbie, guagance se bomo prebijali do salse, mambe in celo latina, kot ga vidijo drugi narodi. Močno ritmično in tolkalsko poudarjene latino specialitete, ki kličejo k plesnemu deliriju, tokrat ponujamo kot nadaljevanje večera Druge godbe in njeno plesno nadaljevanje. Začinjeno in poletno!

Vstopnina: 3 €, vstop prost za vse, ki imajo karto Druge godbe

FB event (After)

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/druga-godba-after-zeleno-sonce-letni-vrt-gala-hala/10798/