HRUPNI VEČERI: STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ + DIE NERVEN

Sobota, 21 november, 2015 21:00

Hrupni večeri predstavljajo:

STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ (Srbija)
DIE NERVEN (Nemčija)

Za zaključek druge sezone hrupnih večerov se bosta na Galinem odru srečali dve zasedbi. Iz severno-vzhodne strani prihajajo nemški mladci, ki so po mnenju nekaterih medijev povili enega najboljših in najbolj relevantih nemških albumov tega desetletja, iz jugo-vzhodne pa beograjčani, ki jih je zagrebški Jutranji list označil kar za „nove zvezde regionalne neodvisne scene“.

Pred, med in po koncertu: Pražen DJ

FB event
Vstopnina: 8 € z rezervacijo / 10 € na dan koncerta

STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ

Ekatarina Velika, Disciplina Kičme, VIS Idoli, Partibrejkers, Šarlo Akrobata, Darkwood Dub, Repetitor in … Straight Mickey and the Boyz. Glasne kitare urbane džungle Beograda vedno znova najdejo zasedbo, ki prebudi in pretrese zaprašene odre. Muzika SMATB je sicer zakoreninjena v rocku, a v njej slišimo odmeve mnogoterih žanrov – grunga, rokenrola, garažnega rocka, punka in hardcora. To pisano zmes so zapisali na letošnjem samonaslovljenem prvencu, pa čeprav je glavno življenje benda na odrih. Ti so v zadnjem letu njihovi, pa naj bo pri nas, pri njih ali pa povsod vmes in še dlje. To, da so vsi izvrstni glasbeniki, naj bi bilo jasno samo po sebi, izjema – sploh v današnjih časih, pa je, da tudi vsi pojejo. Vse pohvale na stran. Če je v vas iskrica želje po divjem roknerolu, jih boste hoteli doživeti tudi v živo.


 

DIE NERVEN

Triu Die Nerven je v zadnjih letih uspelo osvojiti tako nemško kot avstrijsko občinstvo. Postali so skoraj sinonim za mlad in nebrzdan garažni rock. Tako ne čudi, da si odre po Avstriji z njimi delijo tudi Repetitor. Post-punkovske in nojzerske zvoke vodi vokal, ki se poslužuje striktno nemških besedil. Mladci pač ostajajo zvesti svojemu jeziku. In po mnenju tamkajšnjih medijev, tega tudi obvladajo. Oktobra izdajo novo ploščo, ki bo v prihodnjih mesecih odmevala na zavidljivi turneji. Nekje med Nemčijo, Francijo, Švico, Belgijo, Dansko in Avstrijo, pa se ustavijo tudi pri nas.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/hrupni-veceri-straight-mickey-and-the-boyz-die-nerven/11937/