ZELENO SONCE 106: CALIBRO 35 @ GALA HALA

Petek, 4 november, 2016 22:00

ZELENO SONCE 106: CALIBRO 35

live:
CALIBRO 35
(crime funk, Italija)

glasbena skrbnika:
WOO-D (GOR, Tetkine radosti)
UDO BRENNER (Zeleno sonce)

Pa smo jih dočakali – italijanske funk fetišiste, ki so iz malega, butičnega, thriller-crime funk sveta v nekaj letih postali največja koncertna atrakcija sodobne evropske funkersko-rockerske scene. Fantje slišijo na ime Calibro 35 in so pred leti na odru Gala hale zagodli impresiven nastop, o katerem je otoškim kritikom in DJ-em besedo o njih z navdušenjem prenesel naš takrat popolnoma presenečen in šokiran DJ gost Rob Life.

Zasedba Calibro 35 je bila formirana leta 2007 v Milanu kot inštrumentalni, filmsko zveneči funk kolektiv, ki vase vsrkava elemente italijanskih in svetovnih policijskih filmov, zvoke italijanske porno zakladnice ter ščepec jazza. Prve tri izdaje (Calibro 35, Ritornano quelli di…. Calibro 35 ter Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realment accaduti e puramente casuale) so izhajale pri domačih italijanski založbah, a je predvsem tretja plošča leta 2012 dosegla veliko zanimanje tudi v tujini. Fantje so tako leta 2013 podpisali pogodbo z eno najvplivnejših funkerskih in sorodnih založb Record Kicks, kar jim je prineslo ogromno novega poslušalstva in zabukirane turneje, ki so kulumnirale v infarktno stanje po izidu lanske plošče S.P.A.C.E., ko je skupina nekaj mesecev zapored igrala koncerte po Evropi brez prestanka in je bila absolutno nedosegljiva za vse nastope izven daleč vnaprej pripravljene turneje. No, letos se je tik po izidu njihove fantastične prve žive plošče CLBR Live from S.P.A.C.E., ki izide konec meseca oktobra, ponudila nova koncertna priložnost, da jih gostimo v Gali hali. Največja funk-rock atrakcija Evrope zadnjih nekaj let bo vpeta v tokratni koncertno-žurerski večer Zelenega sonca, ki za finalni žur leta ponuja dvojni program z intergalaktičnim funkerskim koncertom leta.

Koncert za sladokusce, spremljevalce koncertne scene, funk, soundtrack ter thriller obsedence, rockerje in ostale bosta pred in po nastopu plemenitila Udo Brenner in Dj Woo-D z zelenosončnimi ritmi. Opravičil za izostanek tokrat ni!

Vstopnina: 5 € do 23h, 7 € kasneje

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/zeleno-sonce-106-calibro-35-gala-hala/14651/